Hlavní obsah

Látal se stěhuje z Mladé Boleslavi do Pardubic

Praha

Hokejista Martin Látal se stěhuje v extralize z Mladé Boleslavi do Pardubic. Jednatřicetiletý útočník podepsal s Dynamem roční smlouvu. Syn bývalého obránce Jaromíra Látala obleče po Kladnu, Plzni, Spartě, Karlových Varech, Mladé Boleslavi a Hradci Králové dres už sedmého klubu v domácí nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Martin Látal v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

"Řešili jsme s trenéry po odchodu Jordanna Perreta, že bychom chtěli přivést typologicky podobného hráče. Našli jsme ho v Martinu Látalovi, který patří k nejrychlejším bruslařům v extralize," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Dynama Dušan Salfický. "Martin je platným hráčem také do oslabení, často je faulovaný. Když se naskytla možnost jej získat, byli jsme všichni ve shodě a dohodli se na jeho příchodu," doplnil.

Látal v uplynulé sezoně v 56 zápasech včetně play off nasbíral 16 bodů za 3 branky a 13 asistencí. Celkem si v extralize připsal v 555 duelech 152 bodů za 54 gólů a 98 přihrávek.

Na působení na východě Čech se těší. "Jednal jsem s více kluby, kývnul jsem pro Dynamo, neboť o mě projevilo zájem již dříve a beru pardubické angažmá jako výzvu. Dynamu se minulá sezona příliš nepovedla a všichni ji budeme chtít odčinit," uvedl Látal k angažmá v klubu, který se zachránil až v baráži.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice