ROZHOVOR: V Mostě bude už za pár dní rodinný festival Recykult
Jana Jungmannová.
Co se chystá

Most - Na začátku stály čtyři ženy z Mostu, které se rozhodly, že je čas připravit v Mostě rodinný festival, s jim tolik blízkým tématem - recyklace. A tak jsem se jeden květnový večer sešla s úžasnou Janou Jungmannovou, pedagožkou ze ZUŠ Moskevská, předsedkyní Veřejné kulturní iniciativy Most, z.s., ale také jednou z pořadatelek rodinného festivalu.

V Mostě se chystá kulturní festival, co je to za festival a kde probíhá?

Chystáme rodinný festival Recykult a to na středu 8. května 2019, který bude probíhat ve foyeru (vstupní hale, pozn. autora) mosteckého Repre a na jeho parteru.

Jaké téma jste letos zvolily?

Letos se budeme bavit na téma vesmír. Velkou měrou k tomu přispělo mimo jiné to, že právě v Repre je možnost navštívit planetárium a jeho komponované pořady. Chceme tedy nejen v Mostečanech vzbudit zájem o místní kulturu a recyklaci, ale i obecně o hvězdnou oblohu skrze kulturu planetárií.

Loni probíhal festival v září, letos připadl na květen, termín zůstane stejný i pro další ročníky?

Ano, rády bychom pro Recykult stabilizovaly termín. Květnový mostecký rodinný festival.

Na co všechno se mohou návštěvníci těšit?

Recykult je festival, který chce zpropagovat místní kulturní scénu okořeněnou zajímavostmi z venčí a nabídnout alternativu, jak trávit volný čas ve středu města. Akce má své první ohnisko v recyklaci, tentokrát budeme recyklovat oblečení v šicí dílně. Nabídneme mnoho možností ke koupi recyklovaných design kousků a proběhne řada výtvarných dílen. Druhá síla je v propagaci mostecké hudební scény, někteří před veřejností vystoupí dokonce zcela poprvé. Tematicky pak otevře své dveře mostecké planetárium pro vesmírné poznání. A i tento ročník je samozřejmě opět zasvěcen charitě.

Program 8. května 2019

  • 11.30 DRUHÁ LAJNA
  • 12.00 PLANETÁRIUM - promítání pro děti
  • 12.30 MODRÁ OBLUDA
  • 13.30 FAVORITE OBSESSION
  • 14.00 PLANETÁRIUM - prohlídka planetária s planetárníkem panem M. Fránou
  • 14.30 Divadélko ZAJDA
  • 15.00 NEDLOUBEJ SE V NOSE
  • 16.00 Lunacy
  • 16.00 PLANETÁRIUM - promítání pro děti
  • 17.00 LATINSKOAMERICKÁ TANČÍRNA
  • 18.00 EINE STUNDE MERZBAUTEN

Zajímavý program i hosté. Interprety a prodejce jste oslovovaly sami?

Děkujeme, také vnímáme jako zajímavou onu pestrost. Cílem bylo otevřít se velké nabídce pro mosteckého návštěvníka, což umožňuje i to, že všechny organizátorky máme specifický záběr svých aktivit. Množství aktérů jsme oslovily samy, ale krásné je, že řada účastníků se již hlásila sama. V Mostě jsou aktivní lidé a to nás opravdu těší.

Součástí festivalu je sbírka, čeho se týká?

Tentokrát s radostí budeme podporovat a sbírat peníze na nákup krémů a dezinfekce pro dětské a dospělé pacienty s ichtyózou. Sběrné místo pro krémy bude i po skončení festivalu v kavárně The Most Café.

Děkuji za rozhovor a tady pozvánka na festival Vesmírný Recykult.

https://www.youtube.com/watch?v=fX0QJoNho1A

0505ichtyoza

0505recykult

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru