weby pro nejsevernější čechy

Běh kolem Tolštejna – report

O státním svátku na první máj se v Jiřetíně sešla parta běžců. Ne náhodou, ale přišli na testovací ročník závodu kolem Tolštejna, který pořádal Pavel Vodička z Běžeckého kroužku Varnsdorf.

Krátce po 11. hodině se vydali na okruh dlouhý 6,7 km z Jiřetína pod Jedlovou přes zříceninu hradu Tolštejn, kde časoměřič pan Valenta starší kontroloval průběh otočkou na nádvoří. Letos byla díky tipu pořadatele běhu do vrchu ze Chřibské na Studenec zvolena již elektronická časomíra. Využívali jsme mobilní aplikaci Orgsu, díky které byla možnost registrace online, živé výsledky a umožnila rychlé vyhlášení výsledků. Původní variantu Varnsdorf >Tolštejn bylo nutné po konzultaci s DI PČR Děčín změnit z důvodu přeběhu hlavních silnic na okruh Jiřetín>Tolštejn>Jiřetín. Tato trasa byla bezpečnější.

Obec Jiřetín poskytla zázemí v jejich sportovním areálu za výhodnější cenu. K dispozici bylo i občerstvení – bufet. Asistence se ujal Karel Valenta, s Pavlem den předem vyznačili trasu pomocí šipek a pásky, kterou poskytl Jan Novota spolu se startovními čísly, zbylými z jiné akce. Na závod za příznivého počasí dorazilo 16 závodníků, mezi kterými bylo 5 žen a 1 junior, ten běžel trasu na hrad a stejnou cestou zpět. Letos nebylo mnoho času na přípravu, akci se přesto povedlo během 1 měsíce nalajnovat a realizovat. Díky Lýdii Müllerové z ČČK Varnsdorf, kterou Pavel potkal na čarodějnicích večer před akcí jsme měli i zdravotnici. Děkujeme za účast běžcům i běžkyním a za podporu drobných sponzorů a dobrovolníků na místě.

Výsledky: https://tech.orgsu.org

Text Pavel Vodička, BK Varnsdorf

Tagy