Využívání aplikací od Seznamu však nebude nutností. Na telefonu samozřejmě stále běží operační systém Android 9.0 Pie s nadstavbou Samsung Experience včetně tradičních aplikací od Googlu, ovšem při prvním spuštění telefonu dostane uživatel na výběr, které upřednostní.

Seznam poslední roky hledá všelijaké způsoby, jak dostat své služby a obsah k novým uživatelů a tento telefon je zajímavým počinem. Uvidíme, zda se uchytí. Mezi řádky lze navíc vyčíst, že rebranding existujícího telefonu může být jen první krok k vlastnímu smartphonu, což dokládá i vyjádření předsedy představenstva Seznam.cz, Pavla Zimy:

TIP: RECENZE: Samsung Galaxy A50 — střední třída s minimem kompromisů

„Je naším dlouhodobým cílem dostat se s našimi službami a aplikacemi do co nejčastějšího kontaktu s uživatelem. Proto hledáme způsoby umožňující nám přítomnost v mobilech, které dnes mají všichni téměř neustále u sebe. Díky aktuální spolupráci se společnostmi Samsung a Alza.cz se můžeme tomuto cíli alespoň přiblížit, i když zvolené řešení rozhodně nepovažujeme za finální.“

Uvidíme tedy, jaké plány má Seznam s mobilním telefony do budoucna, každopádně telefon Samsung Galaxy A40 (Seznam.cz edition) je možné koupit už dnes na Alza.cz za 6 499 Kč (cena je stejná jako u základní verze telefonu).