Gasly se už v autě cítí o dost lépe

Gasly se už v autě cítí o dost lépe

Jezdec týmu Red Bull PIerre Gasly řekl, že s vozem RB15 udělal v Baku krok kupředu, přestože jeho závodní tempo nevedlo k dobrému výsledku.

Francouzský pilot, který byl letos povýšen z Toro Rosso do Red Bullu, kde nahradil Daniela Ricciarda, nedokázal v úvodu sezóny dostat z vozu maximum.

Ale přesto, že jeho víkend v Ázerbájdžánu ovlivnilo několik penalizací, kvůli kterým startoval z boxové zídky a přesto, že zaznamenal v závodě technickou závadu, Gasly vypadal, že je v autě mnohem klidnější.

V první části kvalifikace zajel nejrychlejší kolo, z kvalifikace byl ale vyloučen, jelikož překročil maximální průtok paliva. V závodě se dokázal dostat až na 6. místo, na konec ale musel odstoupit z důvodu selhání hnací hřídele.

„Událo se hodně věcí, nešlo to podle plánu, ale z víkendu si odvážím i pozitiva, v autě jsem se cítil o dost lépe. Mohl jsem jet více svým stylem, přizpůsobil jsem se autu a věci směřují správným směrem.

Věděli jsme, že v závodě, ve kterém startujeme z boxové zídky, bude těžké dostat se dopředu, ale měli jsme dostatečně rychlé auto na zisk bodů a navíc jsem se v autě cítil o dost lépe.“

Na otázku, zda za zlepšením stojí vylepšení na voze RB15 nebo jestli za zlepšením stojí změna jeho jezdeckého stylu, Gasly řekl: „Myslím, že je to kombinace obojího, mix toho, co mi může poskytnout tým a toho, co můžu udělat já. Musím se přizpůsobit vozu a změnit jezdecký styl abych mohl naplno využít potenciálu, který máme.“

Pomalu se snažíme vylepšit celý balíček.“

Šéf týmu Christian Horner řekl: „Měl velmi dobrý víkend přesto, že obdržel penalizaci za nezastavení na váze po pátečním tréninku.

„Přestože jeho výsledek nevypadá dobře na papíře, on je s víkendem spokojen,“ řekl Horner o Gaslym.

„V Q1 byl hodně rychlý, odjel dobrý závod a měla to být lehká 6. pozice po startu z boxů. Myslím, že o něco povzbudivější je ještě fakt, že ve srovnání s Charlesem Leclercem, který byl na stejné strategii, byl Gasly na konci prvního stintu rychlejší, takže myslím, že jsme si z tohoto víkendu odvezli spoustu pozitiv.

Myslím, že důvěra, která vzešla z Číny, přešla do Ázerbájdžánu a myslím si, že i když neměl dobrý výsledek, on ví, že měl o dost silnější víkend.“

Sdílejte na:
Zavřít