Souhrn událostí uplynulých dní – 3. – 5.5.2019

Vstup do EU pomohl českým zemědělcům k zisku

Po vstupu ČR do EU se české zemědělství dostalo ze ztráty do zisku. Přispěly k tomu dotace a podpory ze strany unie, uvádí Zemědělský svaz ČR. Naopak se prohlubuje schodek agrárního zahraničního obchodu.

V Českých Budějovicích vznikla včelařská pohotovost

V Českých Budějovicích vznikla včelařská pohotovost. Pět včelařů zajišťuje odchyt zalétlých včelích rojů. Bezplatná služba je určena všem, jimž se třeba na zahradě usadil roj. ČTK to řekl předseda základní organizace Českého svazu včelařů v Českých Budějovicích Jiří Ryšavý.

Chmelaři se obávají sucha, které už nyní ohrožuje nové porosty

Chmelaři se obávají dopadů dlouhodobého sucha. Nejvyšší stupeň, tedy extrémní sucho, kopíruje chmelařské oblasti. Pokud bude deficit vláhy pokračovat, může významně ovlivnit počátek vegetace chmele. Nejvíce jsou ohroženy nové porosty. Propad ve výnosech přitom zaznamenali chmelaři kvůli suchu už loni.

V Krkonoších skončila zima, začíná stříhání ovcí

Jarní stříhání ovcí u horské boudy Jindřicha Kohouta v Javořím dole nad Pecí pod Sněžkou není atrakce pro turisty, ale nezbytnost. Má jich 79 včetně jehňat. "Stříháme jednou do roka, a to na jaře. V horských podmínkách musí mít ovce dostatečnou ochrannou vrstvu," řekl ČTK Jindřich Kohout.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info