QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slavnosti svobody vrcholí! Oslavy ukončí pietní akt na Americké

06.05.2019 8:02

Slavnosti svobody v Plzni vyvrcholí v pondělí hlavním pietním aktem u pomníku Díky, Ameriko! Jedna ze stěžejních akcí oslav s sebou přinese také dopravní omezení.

DSC_0008

Slavnosti svobody v Plzni, které odstartovaly v pátek, jdou do finiše. Pondělí přinese hlavní pietní akt u pomníku Díky, Ameriko! Další z ústředních akcí oslav přinese i dopravní omezení.

Vzpomínkový akt u pomníku Díky, Ameriko! proběhne od 16 hodin. Akce uzavře pro veškerou dopravu včetně MHD od 15 do 19 hodin Americkou ulici v úseku od Klatovské po Jungmannovu. O hodinu dříve, tedy od 14 hodin, bude částečně uzavřen pravý jízdní pruh na Klatovské třídě ve směru do centra v úseku ulic Havlíčkova a Americká. Od 14 do 19 hodin se uzavře vjezd do ulice V Šipce.

Zákaz parkování platí jak v ulici V Šipce, tak na Americké třídě v úseku ulic V Šipce a Škroupova. Zastávka autobusů a trolejbusů U Práce je ve směru k vlakovému nádraží přeložena do Tylovy ulice.

Slavnosti svobody v posledních dnech doslova ovládly Plzeň. V neděli byl na programu jeden z hlavních bodů oslav, kterým byl tradiční Convoy of Liberty (podrobnosti se dočtete zde). Oslavy konce druhé světové války nabídly i v letošním roce vojenské historické kempy, které jsou stále ještě otevřené pro veřejnost, zároveň i celou řadu dalších akcí (více zde). V sobotu se pak mimo jiné v rámci slavností odehrál koncert kapely Sabaton v lochotínském amfiteátru, nalákal tisíce návštěvníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24