Hlavní obsah

Nezničitelná legenda? Zastavila ji až vážná nemoc manželky

Londýn

Zdál se být nezničitelným inventářem prestižního seriálu, v osmačtyřiceti přesto přišla chvíle, kdy Američan Greg Hancock zabrzdí svoji kariéru. Alespoň na čas. Čtyřnásobný mistr světa v závodech na ploché dráze přerušil činnost kvůli akutnímu vážnému onemocnění manželky Jennie.

Foto: Robert Procházka

Američan Greg Hancock na archivním snímku při slavnostním zahájení GP v Praze na Markétě

Článek

Ženě populárního Američana diagnostikovali rakovinu prsu, Hancock se chce partnerce během léčby v následující době naplno věnovat.

"Jennie má před sebou složitou cestu a já i naši tři synové (Wilbur, Bill a Karl) chceme být s ní, dokud se věci nevrátí do normálu. Dám si přestávku v závodění, abych jí byl plně k dispozici," oznámil Hancock. Délku pauzy zatím s ohledem na situaci nenaznačil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Game on!

Příspěvek sdílený Greg Hancock (@greghancock45),Dub 11, 2019 v 2:57 PDT

Za sebou má i v Česku dobře známý Hancock tři desítky let závodění na nejvyšší úrovni, jako jediný plochodrážník na světě startoval ve všech dosavadních ročnících Grand Prix od roku 1996, dlouho se pyšnil, že odjel úplně všechny závody, občas jej přibrzdilo zranění, v minulé sezoně ale skončil na lichotivém pátém místě a rozhodně se nezdálo, že by přes pokročilejší věk chtěl končit. Teď se však ocitl v zapeklité situaci.

Šampiona z let 1997, 2011, 2014 a 2016 nahradí ve startovním poli seriálu z pozice prvního náhradníka Brit Robert Lambert. Úvodní závod MS je na programu 18. května ve Varšavě. Třetí díl se pak jede v Praze v polovině června.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

💪🏻😘❤️

Příspěvek sdílený Greg Hancock (@greghancock45),Kvě 3, 2019 v 11:06 PDT

Reklama

Související témata: