Zkrácená sezóna mosteckého malého fotbalu je již v polovině
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Celkem dvanáctihodinový malofotbalový maraton byl k vidění tuto neděli na hřišti 11. ZŠ Most. Bylo odehráno šest zápasů Seniorligy Most pro hráče 40+ a hned deset zápasů Mostecké ligy malé kopané pro hráče mladší. Přítomným divákům tak byla servírována záplava gólů a někdy více, někdy méně povedených výkonů a akcí.

Celý program odstartoval již v osm ráno zápasem Seniorligy mezi týmy Mostecké pumpičky a míchačky a Old Bridge. Úřadující mistr Old Bridge navázal na svoji zatím nepříliš vydařenou sezónu a padl 0:4, když nedokázal ani jednou prostřelit skvěle chytajícího Daniela Soldana. V dresu vítězů mířil dvakrát přesně Martin Plhák (2+0) a jednou Petr Fous a Libor Výdurek (oba 1+0).

Pumpičky nastoupily hned poté ke svému druhému zápasu, tentokrát proti Jatkům Matějka. Utkání nakonec skončilo 1:1, když i střelce Jatek přiváděl k zoufalství brankář Soldan. Za Pumpičky přesně mířil Ondřej Kobylák a za Jatka vyrovnával minutu před koncem Roman Hrodek. Střetnutí tak rozhodovaly penalty, v nichž byly úspěšnější Pumpičky a berou tak jeden bonusový bod navíc.

Poté ke svému druhému nedělnímu zápasu nastoupili hráči Old Bridge a to proti týmu TEAM FC AUTO-VaSt (loni FC Záchytka) a šlo tak o reprízu loňského premiérového finále. Do zápasu vstoupili skvěle Old Bridge a v poločase vedli 4:0, aby nakonec ubránili těsnou výhru 4:3 a připsali si letošní první tři body. Za vítěze si hattrick připsal Martin Krupka (3+0), podporovaný hlavně Robertem Babákem (1+1). V barvách poražených odpovídali Jiří Bernhard, Luděk Dostál a Tomáš Veselovský a to vždy po asistencích Jaroslava Dvořáka (0+3).

Následoval střet týmů FC HSG Most a Jatek Matějka. Jatka navázala na dobrý výkon ze svého prvního nedělního zápasu a tentokrát jej již přetavila ve tři body za výhru 3:2. Přesně mířili Tomáš Beran, Roman Hrodek a Pavel Švarc (všichni 1+0). Oba góly poražených vstřelil František Vokáč.

Pátým nedělním zápasem Seniorligy bylo střetnutí FC TEAM AUTO-VaSt a L.K.M. Recycling Souš. V něm byli lepšími hráči L.K.M. Recycling Souš a brali výhru 3:1 po přesných zásazích Ladislava Frička a Janů Scheithauera a Zajačika (všichni 1+0). Za poražené odpovídal Jan Ladomerský.

Program Seniorligy uzavřelo gólově nejplodnější utkání mezi SG Horní Jiřetín a FC HSG Most. To pro sebe v poměru 7:3 získal tým SG Horní Jiřetín a to zejména díky výkonům Pavla Brunclíka (3+1), Petra Lence (1+2) či Radka Smoláka (1+1). Za HSG Most korigovali Jaroslav Pilař (1+1), Hynek Nájemník a František Vokáč (oba 1+0). Gólman poražených, Petr Szkorupa, si tak z neděle odnesl nejvyšší počet obdržených gólů, což ho však jistě nijak netrápí, vzhledem k tomu, že se mu v noci na neděli narodila dcera.

Tabulku Seniorligy zhruba v polovině sezóny ovládá tým Mostecké pumpičky a míchačky před Jatky Matějka a SG Horní Jiřetín. Kuriozitou je postavení obou loňských finalistů, Old Bridge a TEAM FC AUTO-VaSt, kteří jsou oba přikováni na samém chvostu ligové tabulky.

Kanadské bodování soutěže vede Petr Lenc z SG Horní Jiřetín (5+3) před trojicí pětibodových František Vokáč (4+1) z FC HSG Most, David Kozlok (3+2) z SG Horní Jiřetín a Ferenc David (1+4) z FC HSG Most.

Soutěž pro mladší hráče

Bezprostředně na program ligy starých navázal program Mostecké ligy malé kopané, tedy soutěže pro hráče mladší. Ten otevřelo jasné vítězství Jablíček Chomutov nad Avengers Most v poměru 8:2. Úřadovali Martin Boček (3+2), Rostislav Šebek (1+4) či Albert Koštůr (1+2). Oba góly poražených vstřelil David Berki a to vždy po asistencích Johnyho Žáka.

Jablíčka se příliš nezdržovala ani se svým druhým nedělním soupeřem a proOFFICE vyprovodila ze hřiště jednoznačně 10:0. Za hodinu a půl malého fotbalu tak rozdala 18 gólů, sebrala šest bodů a zase mohla odjet směr Chomutov. Tuto jejich druhou výhru dirigoval Martin Boček (3+2) doplňovaný Tomášem Banovičem (2+2), Albertem Koštůrem (1+2) či Stanislavem Levým a Lukášem Svobodou (oba 2+1).

Ke svému druhému nedělnímu zápasu pak nastoupili Avengers Most, tentokrát proti Kataláncům Most a i těm podlehli ve stejném poměru jako Jablíčkům, tedy 2:8. Vítěze táhl Antonín Fišer (3+2), k němuž se připojili Michal Broskovics (0+3), či Miroslav Pšenička a Patrik Šlégr (oba 2+0). Za poražené opět vynikal David Berki (1+1) doplněný Radkem Gutwaldem (1+0).

V lepším světle se ve svém druhém nedělním vystoupení předvedli proOFFICE, kteří dokázali porazit, dlužno podotknout že dosti oslabené, GMS Most a to v poměru 4:3. O góly vítězů se podělili Vojtěch Benda, Jaroslav Hrvol, Tomáš Průša a Jan Rokoš (všichni 1+0). Gól Tomáše Průši byl jediným nedělním gólem, který vstřelil gólman. Za poražené odpovídali Jiří Mentlík (1+1) a David Gábel a Michal Pilař (oba 1+0).

Katalánci Most si v neděli připsali i druhou výhru, tentokrát 4:0 s Inseminátors FC. Nejproduktivnějšími hráči v černých dresech byli Lukáš Čábelka a Miroslav Pšenička (oba 1+1).

V druhém svém nedělním pokusu již byl tým GMS Most úspěšný a bral tři body za výhru 5:2 nad týmem Litvínoff. Jednoznačnými tahouny ofenzivy vítězů byli Jan Pyskatý (3+0) a Vladimír Wagner (2+2). Oba góly poražených nesou podpis Petra Stejskala (1+1) doplněného Lukášem Tokárem (1+0).

Inseminátors FC padli i ve svém druhém nedělním vystoupení, tentokrát s Gamblers Most 0:6 a jejich střelci si tak za v součtu devadesát minut nedokázali připsat ani jeden zásah. V pohodě hrající Gamblery táhl po dlouhé době se navrátivší Ladislav Kešner (4+0) doplňovaný Vladimírem Pátkem (1+2) či Davidem Mackem (1+1).

V malém fotbale magické nuly dosáhl i brankář v dalším zápase, tentokrát Michal Maršálek v barvách Švejka proti mužstvu Litvínoff. Švejk bral výhru 7:0 po útočném představení Jiřího Ročenoviče (4+0), podporovaného Zdeňkem Turečkem (0+3) či Pavlem Vávrou (1+1). Dobře hrající a urputně bojující nováček Litvínoff tak na své premiérové body stále čeká.

Reprízu loňského finále neměla na programu pouze Seniorliga Most, ale i soutěž mladých. V předposledním utkání dne na sebe narazili Gamblers Most a Atlético Most. Atlético sice dorazilo ve velmi dobrém složení, ale bez jediného hráče na střídání a dobře hrající Gambleři toho dokázali využít. Výhru v poměru 4:2 zařídili Ondřej Mentlík (1+1), Denis Ďurčo, Jaroslav Horský a Martin Tancoš (všichni 1+0). Za poražené přesně mířili Adam Koudelka (1+1) a Marek Šváb (1+0).

Nedělní program uzavřelo vyrovnané střetnutí mezi Švejkem a Atléticem Most. V něm sice Atlético diktovalo tempo hry a mělo vysoké procento držení míče, ale fotbal, jak známo, se hraje na góly a v jejich střílení byl lepší brejky proměňující Švejk, který šel do vedení již 3:0, aby nakonec sice Atlético korigovalo na 3:2, ale jeho závěrečný tlak již přišel pozdě. Za Švejka přesně pálili Michal Prokop, Jiří Ročenovič a Jakub Zaspal (všichni 1+0). Za Atlético se prosadili ověřený ofenzivní tahoun Adam Koudelka (1+1) a Daniel Kasal (1+0).

Ligovou tabulku vede neporažená dvojice Jablíčka Chomutov a Gamblers Most před o tři body zaostávajícím Švejkem.

Kanadské bodování okupuje nestárnoucí Martin Boček (16+12) z Jablíček Chomutov z velké dálky následovaný Rostislavem Šebkem (7+10) rovněž z Jablíček a Davidem Mackem (6+9) z Gamblers Most.

Hektický program letošní jarní polosezóny bude pokračovat 19. května a jednoznačnou ozdobou bude střet Jablíček Chomutov a Gamblers Most, z nichž někdo ztratí první letošní body.

Více informací na www.fotbal-most.cz a www.fotbalmost.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru