Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Začíná k nám proudit teplý vzduch, přidá se i saharský prach

Mrazivé ráno, přechodné oteplení dorazí ve středu

Dnešní ráno bylo opět studené. Zejména v Karlovarském, Plzeňském a Libereckém kraji klesly teploty ve 2 metrech na mnoha místech až na -2 °C, na horách i pod -5 °C. Tepleji bylo naopak na jihu Moravy a ve Slezsku, kde se ranní minima pohybovala kolem 5 °C. Podobně chladné ráno nás čeká také zítra a ve středu. Nebezpečí ranních mrazů pomine ve čtvrtek. Ve středu během dne k nám totiž začne proudit teplejší vzduch. Středeční maxima se dostanou na 14 °C až 18 °C, ojediněle až na 19 °C. To jsou již hodnoty blízké průměrům pro toto období. Oproti úterním 9 °C až 13 °C se oteplí až o 5 °C. K tomu bude na obloze ve středu skoro jasno až polojasno, během dne bude od západu přibývat oblačnosti a na západě se večer přidá místy déšť.

Ve čtvrtek již musíme počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami a teplotami mezi 11 °C až 15 °C. Opět teplejší bude pátek, kdy se denní maxima očekávají mezi 13 °C až 17 °C a jen odpoledne se místy přidají přeháňky. Víkendové počasí je zatím nejisté. V neděli k nám zřejmě opět pronikne studený vzduch, který srazí denní maxima na hodnoty kolem 11 °C. Před námi je tak proměnlivé počasí.

Tip: Podrobná předpověď srážek a teplot na Ventusky

Teploty
Teploty dnes odpoledne v Evropě - překvapivě nejtepleji z celé Evropy je v Rusku, kde se i v okolí Moskvy denní maxima dostanou na letních 25 °C, střední Evropa je naopak velmi chladná (podobné teploty hlásí například Finsko).