Hlavní obsah

Konec řeznictví z holdingu. Kohlíček cestovatel. Další dějství boje s nepoctivými směnárníky. A hrozivé sucho

Reportéři Seznamu, 6. 5. 2019: O praktikách směnáren s Jankem Rubešem, o suchu s Michaelou Rambouskovou a zahraničních cestách europoslance Kohlíčka s Martinou Machovou.Video: Lukáš Sál, Seznam Zprávy

 

Reklama

Souhrn klíčových zpravodajských témat s investigativní novinářkou Sabinou Slonkovou. Autoři reportáží čelí otázkám, které jejich práce vyvolala.

Článek

Byl to koncept, kterým holding Agrofert ze svěřenského fondu Andreje Babiše cílil na movitější klientelu, jež vyžaduje kvalitu. V hlavním městě otevřel několik poboček Pražského řeznictví. Sázka na prémiové obchody ale nevyšla, provozovny zavírají. Natáčel redaktor Petr Švihel.

Od 1. dubna platí nový zákon, který dává zákazníkům směnáren možnost do tří hodin vrátit směnu. Jenže směnárníci jej porušují. Jak? Ví to reportér Janek Rubeš.

Český komunista Jaromír Kohlíček, který byl za KSČM zvolen do Evropského parlamentu, jezdí rád na Krym a do Ruska. Ale neplatí si to sám. Zjištění redaktorky Martiny Machové.

Sucho. Téma, které nám proniklo do každodenních rozhovorů. Půda je suchá, studny vysychají, práší se, rostliny nerostou. Na déšť jako na smilování čekají i farmáři. Pokud sucho neustane, budou muset začít vybíjet stáda. Podrobnosti od reportérky Michaely Rambouskové.

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat v premiéře každé druhé pondělí od 20:30 na TV Seznam. Anebo si jej můžete pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované