Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
ND+
Dětská opera Praha

Oslí abeceda

Zkušebna provozní budovy ND
ND+

Základní informace

Kde hrajeme

Zkušebna provozní budovy ND

Soubor

Dětská opera Praha (Praha)

Přibližná délka představení

1 hodina, bez přestávky

Nastudování

v češtině

Pořadem provází
Jiřina Marková-Krystlíková

dlouholetá sólistka Opery Národního divadla, pedagožka, zakladatelka a umělecká vedoucí Dětské opery Praha a neúnavná propagátorka operního umění

Další z úspěšných hudebních představení pro nejmladší publikum v provedení Dětské opery Praha. Ve škole pražské ZOO je hodina hudby.

Účinkující

  • 2023-2024
  • 2024-2025

O inscenaci

Pan učitel Oslík opakuje se zvířaty písničky z minulé hodiny. A postupuje pěkně podle oslí abecedy. Mezi jeho žáky patří panda, lama, myška, zebra, tygr, kočky, kráva, vrabci a další zvířata. Kromě zpěvu se zvířata naučila i mnohé veselé říkanky.

Představení tradičně doplňují dekorace a projekce dle výtvarníka Jiřího Votruby.

Netradiční a dobrodružná však bude pro mnohé diváky sama cesta do hlediště.

Místo na Novou scénu Národního divadla totiž zamíří do provozní budovy A na rohu Ostrovní a Divadelní ulice, ve které se nachází největší zkušebna v Národním divadle (vchod služební vrátnicí 10 min. před začátkem programu). A dozví se, proč se jí mezi umělci říká "U Davida". 

Představení je vhodné pro děti od 5 let.

Foto a video galerie

    Sdílet na sociálních sítích