Fotografické zážitky s Robertem Vanem

Publikováno: 7. května 2019 | autor Redakce
robert-vano-img-7479-1.jpg

Už z řady minulých vydání víte, že hodnocení dobrých skutků děláme rádi. Často se věnujeme fotografickým knihám nebo výstavám, ale recenzi dobrého workshopu jsme tu neměli hodně dávno. A opravdu dobrých je na našem trhu hodně nebo málo, co myslíte?

Text: Rudolf Stáhlich, foto: Robert Vano a jeho archiv, www.robertvano.cz, www.priceless.com, www.facebook.com/robertvanoofficial

O autorovi
Roberta znám léta (nedávno bylo FotoVideo mediálním partnerem dokumentárního filmu Adolfa Ziky s názvem Příběh člověka), mám ho rád jako milého a upřímného člověka se zajímavě chytrým humorem a věčným úsměvem. Jeho vyprávění a vůbec způsob výkladu jsou naprosto originální a přitom nesmírně poutavé. Je to člověk, který umí bavit a nezapomenutelně krásně vysvětlovat. (...více si můžete přečíst v květnovém vydání FotoVideo)



a o vybraných workshopech:

Workshopy jsou vlastně dva

Jako aktuální ukázky Robertových prací pro tuto recenzi jsem si vybral dva kurzy, které jsou celodenní a sestávají vždy ze dvou částí – nejdříve je teorie a pak druhá, praktická část. Oba vřele doporučuji, protože mají systém, nic jim nechybí − a tak by se měly workshopy dělat.

  1. Naučte se fotit portrét s Robertem Vanem a získejte dárek navíc

Zdokonalte své dovednosti pod vedením jednoho z nejlepších módních a reklamních fotografů. Portrét samozřejmě patří k základům fotografické tvorby. Pokud ho chcete zvládnout, měli byste si osvojit práci s expozicí, světlem, kompozicí i modelem. Robert Vano vás během dopoledne naučí, jak s nimi zacházet, a prozradí vám některé ze svých osvědčených tipů a triků. Po obědě si můžete otestovat, co jste se naučili, a své fotografie konzultovat přímo s lektorem.

Termín: 3. května 2019 od 10 do 17 hodin

Kapacita: 12 osob
Cena: 3480 Kč za osobu
Doba trvání: 7 hodin
Místo konání: Megapixel, Komunardů 1584/42, Praha 7

Co si s sebou přinést: nejlépe fotoaparát s objektivy 50 a 85 mm, nezapomeňte na plně nabitou baterii a kartu. Pokud jste zvyklí fotografovat mobilním telefonem, můžete s sebou přinést i ten.

odkaz na workshop zde

img-7607-1.jpg

Program workshopu:

-          Teoretická část:

  • úvodní představení
  • prezentace Roberta Vana a jeho díla
  • teoretická část se zaměřením na portrét
  • přestávka na oběd

-          Praktická část:

  • fotografování portrétu
  • vyhodnocení prací účastníků
  • diskuse nad snímky

 

2. Jak fotit módu a stát se úspěšným fotografem s Robertem Vanem

Druhý workshop s tímto fotografem, tentokrát zaměřený na fashion.

Tady je to opět jasné. Fotografie Roberta Vana se v módních časopisech objevují už přes 40 let. Svou kariéru odstartoval v profesích, které patří k módnímu průmyslu, a k fotografii ho přivedl slavný Horst P. Horst, jemuž asistoval.

Termín: 19. července 2019 od 9 do 17 hodin

Kapacita: 12 osob
Cena: 4520 Kč za osobu
Délka trvání: 8 hodin
Místo konání: Megapixel, Komunardů 42, Praha 7

Program workshopu je podobně rozložený do celého dne a je potřeba si přinést totéž, co je zmíněno u workshopu prvního. Protože se jedná fotografování fashion, budete fotit dle storyboardu ve studiu i exteriéru. To bude jistě pro mnohé velmi zajímavá a poučná novinka. Osvojíte si principy módní fotografie, získáte praktické rady ověřené léty praxe, vyzkoušíte si focení módy s modely a modelkami za přítomnosti profesionálního stylisty a vizážisty a pěkně si zkonzultujete výsledky své práce přímo s Robertem Vanem.
Odkaz na workshop zde.

Který se vám líbí víc?

Oba? Zkuste se rychle zamyslet a probrat svůj fotografický kalendář. O špičkovou kvalitu, která je v těchto dvou případech zaručena, bývá vždy zájem. V době, kdy jsem tuto recenzi psal, byly již oba kurzy v prodeji. Přiznám se, že se zase někdy půjdu na jeden z nich podívat. Robert je originál, vyzrálý fotograf s jasnou vizí a výbornými výsledky. Zážitek pro každého.

Objednávky a více informací naleznete na www.priceless.com.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.