Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Královec ven! Nejhorší český sudí si vesele píská, i když dělá hrubku za hrubkou

Sport

  6:00
PRAHA - Nejzkušenější český sudí Pavel Královec má být prý zároveň nejlepším fotbalovým sudím v Česku.

Mezinárodní sudí Pavel Královec. foto:  Michal Sváček, MAFRA

To tvrdí faktický šéf českého fotbalu Roman Berbr, díky němuž a jeho manželce Dagmar Damkové si Královec zapískal na Euru 2016 a jako jediný český hlavní sudí píská velké zápasy v Lize mistrů a Evropské lize. 

Jenže Královec je ve skutečnosti momentálně suverénně nejhorším sudím. Začalo to už loni v derby pražských S, kde videosudí opravil hned čtyři jeho chybné verdikty. 

Poté naštval Královec letos v březnu fanoušky Bohemians 1905 odvoláním regulérního gólu v zápase se Slavií, aby vzápětí chybně odpískal penaltu ve prospěch Slavie.

Pavel Královec.
Pavel Královec v akci.

V nedávném derby pražských S v semifinále MOL Cupu zase z pozice videosudího na jeho pokyn nebyly uděleny červené karty sparťanům Costovi a Frýdkovi. 

Přesto superchybující Královec píská dál a může si chybovat, jak se mu zlíbí. V sobotním ligovém zápase Sparta - Baník nevyloučil jako hlavní sudí za hrůzostrašný faul na Ostravana Filla znovu sparťana Costu a ještě se u toho usmíval. 

Kapři z komise rozhodčích si však sami rybník nevypustí a „pan Spolehlivý“ může vesele pískat dál.

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...