Spider-Man: Daleko od domova: Nový trailer odhaluje následky Endgame

Spider-Man: Daleko od domova: Nový trailer odhaluje následky Endgame | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 4 obrázky
Tom Holland důrazně varuje: Trailer na příští marvelovku obsahuje spoilery k Avengers: Endgame.

Jak přislíbili režiséři Russoovi, dnes se stavidla spoilerů otevřela naplno. Vyšel nový trailer na Spider-Mana: Daleko od domova, který se nedrží zpátky a plně odhaluje, do jak velké míry bude příští dobrodružství Petera Parkera vycházet z Avengers: Endgame. Odpověď je jednoduchá: Nemálo. Na osobní rovině Peter (Tom Holland) truchlí po Tonym Starkovi, který se pro něj stal důležitou otcovskou figurou. Zároveň by se rád vzdal všech povinností a chvíli prostě jen žil svůj osobní, puberťácký život.

Do toho se vkládá linka superhrdinská. Svět přišel o Iron Mana a potřebuje se upnout k někomu dalšímu. Captain Amerika a Iron Man jsou pryč. Captain Marvel a Thor jsou nedostupní. Co je s týmem Avengers po smrti Black Widow, která jej posledních pět let držela pohromadě, to také nevíme. Nicméně zpátky je Nick Fury, vždy připravený pošťouchnout superhrdiny, kteří to potřebují. A podle jeho přesvědčení je ochráncem číslo jedna v tuhle chvíli Spider-Man.

Jak svou roli přijme, ukáže až samotný film, zajímavé samozřejmě bude, jak sníme zpracuje Quentina Becka, alias Mysteria (Jake Gyllenhaal), který zatím ve všech dosavadních ukázkách vystupoval jako klaďas a další Peterův vzor. Fanoušci komiksů předpokládají, že dříve či později ukáže svou odvrácenou tvář, protože tradičně patří mezi Spider-Manovi nejzavilejší oponenty. Je však možné, že by Marvel všechny překvapil a udělal z Mysteria plnohodnotného hrdinu? Tah by to byl rozhodně nečekaný, otázkou je, jak by to přijali skalní fandové, kterým jakákoliv změna oproti komiksům nahání kopřivku.

Spolu s Beckem pak přichází jedno další důležité téma. Nick Fury tvrdí, že Mysterio pochází z jiné dimenze, protože použití Kamenů nekonečna způsobilo trhlinu v realitě. Také je zmíněno, že se tak otevírá multiverse, neboli mnohovesmír. Pokud to tak skutečně je, nabízí to do budoucna pro Marvel spoustu možností. Zatím nelze vyloučit, že Mysterio lže, tak uvidíme, co všechno nám Spider-Man: Daleko od domova o konceptu multiverza a budoucnosti Marvelu reálně prozradí či neprozradí. Stejně tak jsme zvědaví, jestli se víc dozvíme o životě na Zemi po tom, co na pět let polovina populace zmizela, aby se následně vrátila. Upoutávka se prozatím tváří, jako by vše fungovalo úplně normálně, jen zkrátka zmizel Iron Man a všichni se s tím nějak musejí vypořádat.

Trailer se natolik zaměřil na velké události, že lze zatím jen těžko odhadnout, v jakém duchu se vlastně snímek ponese. Opravdu bude celou dobu takhle zaměřený na boj se zločinem a ochranu světa? Anebo měl trailer pouze nasytit hlad fanoušků po klíčových informacích, využít úspěchu Endgame a ve skutečnosti bude snímek daleko komornější, ve stylu Spider-Mana: Homecoming? Jednotlivé momenty s Nedem, MJ či Flashem naznačují, že o slasti a strasti dospívání minimálně nepřijdeme, pokud už by měly být upozaděny. Tak či tak se Spider-Man: Far From Home jeví jako další zábavná marvelovka a sympatický dovětek Endgame.

Peter Parker se společně s přáteli vypraví na letní prázdniny v Evropě. Nicméně odpočinek na ně čeká jen stěží – Peter přislíbí pomoc Nicku Furymu, který se snaží odhalit tajemství příšer, které způsobují přírodní katastrofy a destrukci napříč kontinentem.

V hlavní roli se vrací Tom Holland, dále hrají Jacob Batalon, Zendaya, Jake Gyllenhaal, Michael Keaton a Marisa Tomei. Režíruje John Watts, scénář napsali Jonathan Goldstein a John Francis Daley. Datum premiéry je stanovené na 4. 7. 2019.

Galerie: 5

Spider-Man: Daleko od domova: Nový trailer odhaluje následky Endgame | Fandíme filmu Spider-Man: Daleko od domova: Nový trailer odhaluje následky Endgame | Fandíme filmu Spider-Man: Daleko od domova: Nový trailer odhaluje následky Endgame | Fandíme filmu Spider-Man: Daleko od domova: Nový trailer odhaluje následky Endgame | Fandíme filmu Spider-Man: Daleko od domova: Nový trailer odhaluje následky Endgame | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest