Škoda Auto odhalila facelift Superbu, poprvé ho ukáže na hokejovém šampionátu

Skica Škody Superb po faceliftu. Foto: Škoda AutoSkica Škody Superb po faceliftu. Foto: Škoda Auto

Nejdražší model v nabídce Škody Auto čeká letos po čtyřech letech modernizace. Automobilka dnes budoucí podobu Škody Superb zveřejnila zatím

Nejdražší model v nabídce Škody Auto čeká letos po čtyřech letech modernizace. Automobilka dnes budoucí podobu Škody Superb zveřejnila zatím jako skicu, světovou premiéru pak bude mít na netradičním místě: hokejovém mistrovství světa v Bratislavě.

Facelift přinese hlavně drobné designové změny. Poprvé bude u Superbu například namísto loga nápis Škoda. Jde o novinku, s kterou automobilka přišla poprvé u modelu Scala, jiné jsou přední i zadní světlomety.  Škoda zatím další detaily o modernizovaném voze neuvedla, pouze se omezila na konstatování, že „modernizovaný špičkový model potvrzuje ambici značky Škoda nabízet vozy nejvyšší kvality, disponující vynikající nabídkou prostoru a četnými prvky výbavy, obvyklými pro vozy vyšších tříd.“

Už dříve automobilka uvedla, že Superb by měl být jako první i ve verzi s plug-in hybridním pohonem.

Stávající verze Superbu se prodává od roku 2015; vznikala ještě v době, kdy automobilku vedl Winfried Vahland a šéfdesignérem byl Jozef Kabaň. Žádný z nich už v automobilce není. Vahland skončil v době aféry Dieselgate a nakonec zakotvil v představenstvu Volva, Kabaň po přechodu do BMW nedávno nastoupil do Rolls-Royce.

Česká automobilka si pro premiéru vybrala nezvyklé místo: sportovní halu v Bratislavě, kde se bude konat mistrovství světa v hokeji. Automobilka tím chce připomenout, že již od roku 1993 je partnerem šampionátu.

Škodě by měl omlazený Superb pomoci navýšit jeho prodeje. Za první čtvrtletí jich Škoda prodala 28 200, o čtvrtinu méně než v prvních třech měsících loňského roku.

Tagy Škoda Auto Škoda Superb
5 komentářů