Lagris mění vizuální identitu, zavádí nové obaly

úterý, 7. května 2019, 12:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Změna se týká loga společnosti, webu a obalů všech výrobků. Redesign značky proběhne postupně i na Slovensku a v Maďarsku.

Nová podoba obalů Lagris, foto: Podravka

Nová podoba obalů Lagris, foto: Podravka

Společnost Podravka - Lagris, která patří do mezinárodní potravinářské skupiny Podravka, kompletně mění vizuální identitu své značky Lagris a také podobu její komunikace směrem ke koncovému zákazníkovi. Změna se týká loga společnosti, webu a obalů všech výrobků. Redesign značky proběhne postupně i na Slovensku a v Maďarsku.

Postupné zavádění nových obalů jednotlivých výrobkových řad Lagris začalo v závěru roku 2018. „Dosavadní design našich obalů, který používáme od roku 2009, víceméně stále vyhovoval našim potřebám, ale po téměř deseti letech už potřeboval změnu a celkové omlazení. Původně jsme proto zvažovali pouze lehký refresh, ale první grafické návrhy nás přesvědčily k provedení radikálnějšího kroku celkového omlazení designu včetně loga,“ říká brand manažerka značky Lagris Jana Bartošová.

Lagris i nadále udržuje klíčové prvky designu – barevnost loga a barevné kódování jednotlivých výrobkových řad. Redesign obalů se týká výrobků pro maloobchod i gastro zákazníky. Celý proces zavádění nových obalů bude zakončen ve druhé polovině roku 2019.

Na inovovaných obalech se také poprvé objevilo nové logo značky. „Od dosud používaného oválného tvaru loga Lagris jsme se posunuli ke kulatému tvaru, od kterého si slibujeme výraznější viditelnost a lepší rozpoznatelnost na regále,“ doplňuje Jana Bartošová. Motiv krajiny použitý v logu má navozovat spojení mezi značkou Lagris a přírodou. Logotyp také doplňuje rok založení značky a též nový firemní slogan „S úctou k přírodě".

Foto: Podravka

Foto: Podravka

Nové vizuální identitě odpovídají i webové stránky, které byly v aktualizované podobě spuštěny v závěru roku 2018. Na vytvoření nového vizuálního stylu společnost Podravka – Lagris spolupracovala s agenturou Line Art Group.

Klíčové komunikační aktivity pro letošní rok směřuje značka Lagris především do online médií, první vlna podpory připravená v souladu s novou vizuální identitou proběhla v březnu, další je plánována na podzimní měsíce. Prostřednictvím sociálních médií však bude značka komunikovat v průběhu celého roku.

-mav-