Pozor na maily s absolutní výzvou s podpisem zaměstnance magistrátu

7/5 2019

Snahy o zneužití našich počítačů, ať už v domácnostech, či na pracovištích, neúnavně pokračují. Aktuálně se objevuje zneužívání magistrátních e-mailových adres k šíření nesmyslných zpráv a falešných informací.

Pozor na maily s absolutní výzvou s podpisem zaměstnance magistrátu

Obsahem mailů odesílaných z neexistující magistrátní adresy, podepsané právníkem odboru dopravně správních činností Karlem Hlisníkovským, je absolutní výzva pro celý český národ týkající se mystifikací o členských státech Evropské unie.

Magistrát města již vloni požádal Policii České republiky o prošetření situace. Z náhledu na text je dovoditelné, že podpis doprovázený odkazem na www.ostrava.com, nepochází z území České republiky, jelikož standardní adresa je ukončena národní doménou .cz - www.ostrava.cz.

Bohužel, v dnešním otevřeném světě sociálních sítí se každý, kdo informace sdílí, může stát jejich nechtěným nositelem.  Může se to týkat i Vás, kteří nechtěně sdílíte takovéto informace z nezajištěných adres. Věnujte zvýšenou pozornost obsahu své e-mailové schránky, neotevírejte neznámé či nevyžádané přílohy a neklikejte na podezřelé odkazy.