Grilovací sezóna začíná – připravte se a vyberte si ten správný gril

Na grilování venku na zahradě se už nemůžeme všichni dočkat. Je to událost, která voní výborným masem, klobáskami a zeleninou. Až se i u vás sejde celá rodina nebo parta přátel, jistě jim chcete nabídnout jen to nejlepší a vytáhnout se.

A k tomu potřebujete ten správný gril. Jenže jaký si vybrat v té široké nabídce nejrůznějších typů grilů? My vám poradíme – letos budete na vaší grilovací párty za hvězdu.

Vůně masa na zahradním grilu láká strávníky už z dálky

Mohlo by se na první pohled zdát, že vybrat zahradní gril může být nadlidský výkon – opak je ale pravdou. Jen musíte přesně vědět, co od grilu očekáváte. Při výběru rozhoduje to, jak často budete za sezónu grilovat, pro kolik lidí grilovačku pořádáte nebo co očekáváte od chuti jídla. Z každého druhu grilu totiž maso chutná trošku jinak. Jaký vyberete vy svůj gril – elektrický, plynový nebo klasiku na dřevěné uhlí?

Zahradní gril na dřevěné uhlí
Zahradní gril na dřevěné uhlí

Grily na dřevěné uhlí

Grily na dřevěné uhlí jsou takovou starou známou klasikou mezi grily. Chuť masa připraveného na tomto grilu je sice nezaměnitelná a vynikající, nicméně manipulace s tímto grilem ale není žádná hračka. Uhlí musí rozpálit opravdu šikovné ruce a po celou dobu se gril musí pečlivě hlídat. Na druhou stranu grily na dřevěné uhlí jsou poměrně levné, lehké a snadno se s nimi manipuluje.

Plynové grily

Pro přípravu většího množství jídla je ale lepší zvolit plynový gril, který je rozhodně pohodlnější a jednodušší na manipulaci i obsluhu. Jeho ovládání je snadné, stačí připojit propanbutanovou láhev, otočit kolečkem jako na sporáku a můžete začít grilovat. Plynové zahradní grily mohou být menších ale i větších rozměrů se širokým příslušenstvím, a tak pokud pořádáte velké grilovací párty – určitě si ho budete vychvalovat.

Po celou dobu grilování můžete pohodlně regulovat teplotu, a pokud má gril i poklop, maso se pod ním ještě lépe propeče. Skvělým doplňkem vám bude i teploměr, který bude kontrolovat tu správnou teplotu grilu. Velké plynové grily mají i odkládací stolečky, kde si prakticky odložíte grilovací kleště nebo marinády. Vybrat si můžete ze široké škály designového provedení a gril tak lze sladit i do barvy svého zahradního nábytku. Plynový gril ocení opravdoví mistři grilování, kteří si chtějí užít to nejlepší.

Elektrické grily

Grilovat ale nemusíme nutně jen na zahradě. Klidně se dá dobré grilované jídlo připravit i doma na balkóně nebo na terase. Pokud je nedostatek místa i vaším problémem, výbornou volbou bude elektrický gril, který se hodí spíše pro menší akce. Jestliže se rozhodnete pro jeho nákup, pamatujte na to, že ho budete muset zastrčit do zásuvky, takže ta by měla být někde po ruce.

U elektrického grilu trvá nějakou chvíli, než se pořádně rozehřeje – je tak nutné zapnout ho trošku dopředu před tím, než se do grilování pustíte. Co se týče chuti masa, moc velký rozdíl oproti běžně upravenému jídlu nečekejte. A taky vám možná bude chybět typická vůně grilování – z elektrického grilu totiž nevychází žádný kouř – což ale jistě ocení sousedi, pokud se rozhodnete grilovat v paneláku na balkóně. Také jistě oceníte, že není potřeba dokupovat žádné uhlí ani doplňovat lahve a ke grilování postačí jen přívod elektrického proudu.

Ať už si zvolíte pro své letní kulinářské chvíle jakýkoliv druh grilu – věříme, že si vždy dobře pochutnáte a také se skvěle na své grilovačce pobavíte. U nás si vyberete ze široké škály produktů, a tak nikdo z vás o chuť voňavého a neodolatelného masa nepřijde. Užijte si tyto neopakovatelné chvíle plné dobrého jídla.

Nezávazná poptávka


  • Zadání poptávky je ZDARMA.
  • Poptávka NENÍ závazná, nemusíte si tedy žádnou z nabídek vybrat.
  • Porovnáním nabídek ušetříte až 30 % nákladů.
Obecná poptávka

Místo realizace

Kontaktní údaje

Souhlas s obchodními podmínkami a pravidly ochrany osobních údajů