Děčín – Tématika prevence proti zákeřné nemoci - rakovině prsu, je dnes velmi diskutovaným tématem. V České republice již několik let funguje organizace bojující za zdravá prsa, která připomíná důležitost základní prevence, a dále finančně, ale hlavně psychicky podporuje ženy, které se s tou nemocí již osobně setkaly. Projekt Boj za zdravá prsa, pod záštivou kosmetické společnosti AVON, pořádá v Praze každoročně tzv. AVON pochod, který upozorňuje na tuto problematiku a potřebu o této nemoci otevřeně mluvit. A my se letos podobného pochodu dočkáme i v Děčíně.

„Rakovina prsu je dle našeho názoru velmi závažnou nemocí, o které se toho stále málo mezi občany ví, a málo kdo o ní otevřeně diskutuje. Každoročně se účastníme AVON pochodu v Praze, ale bylo nám líto, že podobný projekt se nepořádá i v jiných městech. A jelikož opravdu chceme morálně i peněžně projekt podpořit, rozhodli jsme se podobný pochod uspořádat i v našem městě,“ sdělila organizátorka pochodu Alena Marešová.

Děčínský AVON pochod se uskuteční v sobotu 18. května a program bude bohatý. Od 13.00 hodin je pro účastníky programu přichystán doprovodný program u hlavního vlakového nádraží. Můžete se těšit na prodejní stánek s charitativními symboly, kde zakoupíte i růžové AVON triko, které je vstupenkou na pochod, na vystoupení taneční skupiny Her Majesty, na ukázky samo-vyšetření od organizace Bellis, či na malování křídami na zem. V 14.00 hodin startuje AVON pochod přes celé město v čele s bubeníky Hluchá Petra a mažoretkami DDM Děčín Teplická. Cílem pochodu je Křížová ulice, kde bude probíhat akce Den v růžovém, eventuálně na děčínském zámku i Historický trh májový.

0705pochoddva

Vstupenkou na pochod je AVON tričko v hodnotě 399,-Kč, které je zároveň vstupenkou na pražský pochod, který se uskuteční 15. června 2019. Výtěžek z prodeje trik je použit na boj proti rakovině prsu. Peníze jsou rozděleny do několika projektů. Více informací naleznete na webových stránkách Zdravá prsa.

Akce vznikla pod záštitou primátora Statutárního města Děčín - Jaroslava Hroudy. Moderátorkou děčínského pochodu je Kamila Ulbrichtová.

Podrobné informace o projektu Boj za zdravá prsa naleznete na www.zdravaprsa.cz či na facebookových stránkách pochodu /AVON

 

Kontakty: Ing. Alena Marešová, Mobil: 777 836 675, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru