Peugeot „Le Petit Gégé": Neobvyklá tříkolka pro milovníky pikniků

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 8. května 2019, 09:36 Google+

Véronique Gillardeau, ředitelka prestižní firmy na chov ústřic, opět oslovila studio Peugeot Design Lab pro realizaci originálního projektu. Zákazníkům firmy Gillardeau nabízí možnost zapůjčení elektrických tříkolek, které jim zprostředkují unikátní zážitek spojený s piknikem na ostrově Île de Ré.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot Le Petit Gégé

Peugeot Le Petit Gégé | foto: Peugeot

Sdílejte článek

Povzbuzena úspěchem foodtrucků „Marcelle“, které vytvořilo studio Peugeot Design Lab, se firma Gillardeau na studio opět obrátila, aby navrhlo „bistrokolo“. Designéři Peugeot vytvořili tříkolku, kterou vybavili důmyslným skládacím stolkem, aby si zákazníci mohli vychutnat ústřice, a také zabudovanou ledničkou, která zaručuje čerstvost. Tříkolku, pokřtěnou „Le Petit Gégé“, lze v  současné době potkat ve francouzském městě Saint-Martin-de-Ré.

Gillardeau nabízí zákazníkům novou formu „take away“

Společnost Gillardeau sídlí v centru francouzského ostrova Île de Ré v městě Saint-Martin-de-Ré. Ostrov v Atlantském oceánu leží jen několik kilometrů od kontinentu, se kterým je spojen bezmála tříkilometrovým mostem. Toto umístění předurčuje firmu k chovu a prodeji ústřic. Nyní přichází Gillardeau s kreativní nabídkou možnosti zapůjčení tříkolky pro piknik u moře s rodinou nebo přáteli.

Tříkolka dokáže pojmout jídlo a nápoje pro 12 osob a díky elektromotoru ji lze používat zcela bez námahy. Dojezd až 160 kilometrů k cestování po ostrově Île de Ré zcela postačuje.

„Společně se studiem Peugeot Design Lab jsme vytvořili pět mobilních foodtrucků „Marcelle“. Jejich úspěch na trzích a různých akcích mě přiměl k nové spolupráci se studiem. Chtěla jsem našim zákazníkům nabídnout nový koncept, vhodný pro ostrov Île de Ré. Společně s designéry Peugeot se vykrystalizovala představa „bistrokola“. Naši zákazníci si mohou pronajmout tříkolku, vychutnat si ústřice Gillardeau® na barovém stole a současně krásný výhled na moře. Tříkolku jsem pojmenovala „Le Petit Gégé“ jako poctu Gérardu Gillardeau, vnukovi zakladatele naší firmy. Byl vášnivý cyklista a váhal, zda se stát profesionálním cyklistou, nebo chovatelem ústřic,“ prohlásila Véronique Gillardeau, spoluředitelka stejnojmenné společnosti.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

PEUGEOT Design Lab designs a food bike for @maison_gillardeau Véronique Gillardeau, co-director of the prestigious Gillardeau oyster farm, is offering her customers an electrically-assisted tricycle to hire for picnicking on the Île de Ré. Following the success of her “Marcelle” food trucks, created by PEUGEOT Design Lab, she called upon the studio once again to design her “bistro bike”. PEUGEOT’s designers equipped it with an ingenious folding table for customers to enjoy their oysters on, as well as an integrated refrigerator to keep them cool. Christened “Le Petit Gégé”, the tricycle is currently operating in Saint-Martin-de-Ré. . . . #peugeot #peugeotdesignlab #peugeotdesign #designer #designstudio #design #productdesign #industrialdesign #bike #foodbike #oysters #electricbike

Příspěvek sdílený Peugeot Design Lab (@peugeotdesignlab),

Špičkové „bistrokolo“ z ateliérů studia Peugeot Design Lab

Designéři studia Peugeot Design Lab vymysleli mechanismus pohybu, úložné prostory a styl tříkolky.

  • Při jízdě na tříkolce chrání pracovní plochu a skladovací přihrádky stůl. Po zastavení se rozloží a stane se z něj servírovací bar.
  • Pracovní plocha má tři odkládací přihrádky. Chladnička udržuje čerstvost ústřic a nápojů, další přihrádka je určena pro příbory a nástroje pro přípravu ústřic. K dispozici je také koš na prázdné lastury po pikniku.
  • Zúžená zadní část trojkolky zajištěná koženými panty evokuje kapotu klasického auta. Dřevěné a nerezové prvky se inspirují tradicemi chovu ústřic. Černý lak a logo posiluje prestiž firmy Gillardeau.

Tříkolka „Le Petit Gégé“ vyrobená exkluzivně pro firmu Gillardeau, si vyžádala tři měsíce příprav. Výrobou byla pověřena firma Gruau Le Mans. K zapůjčení je v prostorách firmy Gillardeau na pláži v Saint-Martin-de-Ré.

Tříkolka „Le Petit Gégé“ je novým ambasadorem společnosti Gillardeau a přebírá ducha foodtrucků, které se staly vizitkou práce studia Peugeot Design Lab. Foodtrucky „Marcelle“ navrhlo studio Peugeot Design Lab pro Gillardeau v polovině roku 2017. Jsou opatřeny pultem, který se vysune ze zadní strany vozu Peugeot Expert. Kuchař, který otevírá ústřice, je na stejné úrovni jako zákazníci, kteří tak vidí veškerou přípravu. Jméno „Marcelle“ je poctou dceři zakladatele firmy Gillardeau, která ve firmě působila na začátku dvacátého století.

Vytisknout

Diskuze: Peugeot „Le Petit Gégé": Neobvyklá tříkolka pro milovníky pikniků

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Audi A4 slaví jubileum

Audi A4 slaví 25. výročí, celkem již bylo vyrobeno přes 7.5 milionu kusů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud