Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Costa měl být vyloučen, ale VAR zasáhnout nemohl, napsala komise sudích

Sparťan Costa Nhamoinesu neměl utkání úvodního kola nadstavby první ligy proti Baníku po faulu na Martina Filla dohrát. Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR mu sudí Pavel Královec nesprávně za surovou hru udělil jen žlutou kartu. Videorozhodčí Pavel Orel však podle komise nechyboval a postupoval přesně v souladu s protokolem.

Costa Nhamoinesu
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Costa ve 34. minutě na polovině hřiště tvrdě a bezohledně fauloval ostravského Martina Filla, kterého skluzem podmetl. Podobný zákrok předvedl i v nedávném derby v semifinále domácího poháru na Slavii, kde ho rozhodčí rovněž chybně nevyloučil a udělil mu také jen žlutou kartu. Sparťanský trenér Michal Horňák zákroky zimbabwského obránce odsoudil.

"V této situaci VAR (videorozhodčí) nemohl zasáhnout. Rozhodčí zákrok domácího hráče viděl a okamžitě mu udělil žlutou kartu. Popis zákroku, který rozhodčí uvedl při vzájemné komunikaci s videorozhodčím po udělení žluté karty, odpovídal realitě. VAR v souladu s protokolem v takovém případě nezasahuje, protože není jeho úkolem hledat takzvané lepší řešení," uvedla komise v komuniké.

Měl by Costa dostat tvrdý trest a proč sudí podobné fauly nevidí? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Královec chyboval i ve 48. minutě, když po zákroku Jiřího Fleišmana na sparťana Adama Hložka neodpískal penaltu a pokutový kop nařídil až po zhlédnutí záběrů od videorozhodčího. Letenští porazili Baník 3:0.

Další zápasy prvního kola nadstavby komise nekomentovala, takže se podle ní obešly bez zjevných přehmatů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články