Hlavní obsah

V Praze se hraje golfová Challenge Tour, v Liberci Pro Golf Tour

Česko hostí koncem týdne dva mezinárodní golfové turnaje. Třetí ročník Prague Golf Challenge Open série Challenge Tour, druhé evropské ligy, má dotaci 200 tisíc eur a od čtvrtka do pátku se koná na hřišti Prague City Golf na Zbraslavi. Akce nižší série Pro Golf Tour se uskuteční u Liberce v Ypsilon Golf Resortu na tři kola od pátku s dotací 30 tisíc eur a pod názvem EXTEC Trophy 2019 by Atomic Drinks.

Foto: Madison PA

Golf - ilustrační foto

Článek

Do Prague Golf Challenge zasáhne díky sponzorské pozvánce pořádajícího Relmostu jedenáct českých hráčů, šest profesionálů a pět amatérů. Nechybí mezi nimi Filip Mrůzek, loni v Praze desátý Stanislav Matuš a Jan Cafourek, který před čtrnácti dny vyhrál v rakouském Haugschlagu poprvé turnaj Pro Golf Tour.

Dále se pokusí projít cutem Aleš Kořínek, Petr Gál, Daniel Suchan a z amatérů Matyáš Zapletal, Gordan Brixi, Filip Ráža, Pavel Foubík a Petr Janík.

Mezi nejznámější zahraniční účastníky patří Francouz Gregory Havret, trojnásobný vítěz na elitní European Tour a druhý na majoru US Open v roce 2010. Dva turnajové tituly na European Tour má Chilan Felipe Aguilar. Do Prahy dorazí také Chase Koepka, bratr třetího muže světového žebříčku Brookse Koepky.

"Prague Golf Challenge jsme přesunuli z července a podle silného obsazení vidíme, že to byl velmi dobrý krok," uvedl v tiskové zprávě Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost. Vítěz turnaje získá šek na 32 tisíc eur, přes 800 tisíc korun. Vstup je zdarma a nedělní finálové kolo vyvrcholí okolo 15:00.

U Liberce se začne hrát v pátek a největší domácí nadějí je Ondřej Lieser, který loni na Ypsilonce obsadil dělené třetí místo a vyhrál v sérii turnaj v Zell am See. Vítěz na Pro Golf Tour inkasuje pět tisíc eur, necelých 130 tisíc korun

Reklama