Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jméno syna Meghan a Harryho odhaleno. Je neobvyklé

Meghan a Harry poprvé ukázali svého potomka
Meghan a Harry poprvé ukázali svého potomka
Foto: Reprofoto

Novorozený syn vévodkyně Meghan a prince Harryho dostal neobvyklé jméno. Jmenuje se Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Jméno Archie přitom u sázkařů prakticky vůbec nefigurovalo.

Osmým pravnoučetem britské královny Alžběty II. a prvním dítětem prince Harryho a jeho manželky Meghan je Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Bývalá americká herečka jej přivedla na svět v pondělí kolem půl šesté ráno britského času.

Vévoda ze Sussexu, jak zní Harryho oficiální titul, předstoupil dnes poprvé se svou chotí před novináře se spícím dítětem v náručí. Novorozence nazval "uzlíčkem štěstí".

Vévodkyně označila své mateřství za "zázrak" a dodala, že jejich syn má tu "nejsladší povahu". Na dotaz, kterému z rodičů se dítě nejvíce podobá, Harry odpověděl, že je na to ještě příliš brzy. "Jeho vzhled se mění každým dnem, kdo ví?" řekl.

Jméno chlapce vzalo vítr z plachet sázkařům. Ti nejčastěji tipovali jména Arthur, James nebo Edward. 

Témata:  Princ Harry Meghan Markleová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy