Hlavní obsah

Budějovičtí začali slavit postup do ligy už před koncem zápasu

České Budějovice

Rozhodčí Karel Hrubeš ještě neukončil utkání druhé fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Chrudimí a hráči domácího celku už pomalu začínali slavit. Ze zápasu, v němž Dynamo vedlo 3:1, zbývaly poslední vteřiny, když skončil duel v Prostějově, kde Jihlava remizovala 1:1. V tu chvíli bylo jasné, že se České Budějovice po čtyřech letech vrací do nejvyšší soutěže.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z postupu do první ligy, vlevo je střelec dvou gólů Ivo Táborský.

Článek
Fotogalerie

Druhá Jihlava už je po dnešní remíze ve zbytku sezony druhé ligy nemůže dostihnout. A podle toho vypadaly i poslední vteřiny utkání Dynama s Chrudimí. Jihočechům vylétly ruce nad hlavu a těžko se už soustředili na hru.

"Průběžný výsledek jsme nesledovali. Ale asi minutu před koncem jsme se dozvěděli, že Jihlava v Prostějově prohrává. Ty pocity potom byly krásný," uvedl střelec třetího českobudějovického gólu Patrik Čavoš.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Na snímku hráči Českých Budějovic oslavují s fanoušky na hrací ploše postup do první ligy.

Zdánlivě snadný duel s Chrudimí se přitom dlouho pro Dynamo nevyvíjel dobře. Domácí po pár minutách prohrávali a celý první poločas se trápili. "Ten gól Chrudimi nás zaskočil. Byli jsme pak nervózní, ale naštěstí to z nás spadlo a druhá půle už byla z naší strany lepší," uvedl Čavoš.

Dvěma zásahy pomohl otočit skóre českobudějovický útočník Ivo Táborský. Dvakrát se prosadil na začátku druhé půle v rozpětí pár desítek vteřin. I on ale přiznal, že první část se Dynamu nepovedla. "Trápili jsme se. Mně osobně se vůbec nedařilo, asi se projevilo, že mám nějakou angínu a pořádně jsem ani nemohl trénovat. Ale naštěstí se to zlomilo. A co teď prožívám? Neuvěřitelnou euforii," uvedl Táborský.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Na snímku se radují hráči Českých Budějovic z postupu, uprostřed je Ladislav Martan v objetí svých spoluhráčů.

Bývalý útočník Slavie, Bohemians, Příbrami, Teplic nebo Mladé Boleslavi už pamatuje ve své kariéře hodně. Dokonce před 14 lety pomáhal Jihočechům s postupem do nejvyšší soutěže. "A shodou okolností jsem v rozhodujícím zápase v Ústí taky tehdy dal dva góly. Je to taková symbolika," uvedl Táborský.

Reklama

Související témata: