Kvitová po špičkovém výkonu dál kráčí za obhajobou. Garciaová neměla šanci

ČTK ČTK
Aktualizováno 8. 5. 2019 21:51
Petra Kvitová zvládla duel s Caroline Garciaovou a na turnaji v Madridu si zahraje čtvrtfinále. Francouzskou tenistku porazila po setech 6:3, 6:3 a v dalším duelu ji čeká Nizozemka Kiki Bertensová.
Petra Kvitová v zápase s Caroline Garciaovou | Video: Associated Press

Česká tenistka dál kráčí na turnaji v Madridu za obhajobou titulu a drží letos antukovou neporazitelnost. V osmifinále dominovala i díky výbornému servisu.

"Mám to tady ráda. Vyhrála jsem tady už třikrát, takže to je skoro jako můj druhý domov a cítím se tady dobře," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu po utkání dlouhém hodinu a čtvrt, ve kterém při svém servisu ztratila jen deset fiftýnů.

Garciavou zdolala Kvitová letos v Miami 6:3 a 6:3 a stejným výsledkem skončil i zápas v Madridu, jejich první vzájemný na antuce. "Caroline tady loni hrála v semifinále, takže jsem byla připravena na všechno," řekla Kvitová po utkání.

Na kurtu působila soustředěně a prvním úderem naznačila, jak pevná bude na servisu. Duel začala esem a při svém podání dominovala. Jediný brejkbol za stavu 5:3 v první sadě odvrátila a ve druhé sadě přišla při podání jen o tři body.

Turnajová i světová dvojka Kvitová si poradila s Garciaovou popáté v osmi zápasech a bilanci s francouzskými protivnicemi si vylepšila na 22 výher a 11 porážek.

S Bertensovou se utká ve čtvrtek v duelu naplánovaném jako poslední na centrkurtu, nejdříve od 21:30. Nizozemku porazila před čtrnácti dny cestou za titulem ve Stuttgartu a především v loňském finále v Madridu. "Škoda, že se potkáváme už teď. Bylo by hezké si zopakovat finále, ale turnaj je silný," řekla Kvitová.

Kvitová může v případě zisku trofeje v Madridu slavit potřetí v kariéře na okruhu WTA Tour obhajobu titulu. Dosud to dokázala v New Havenu (2014-15) a v Birminghamu (2017-18).

Halepová nepovolila Slovence ani gem

Rumunská tenistka Simona Halepová nepovolila na turnaji v Madridu ve 3. kole jediný game Slovence Viktórii Kužmové a za pouhých 44 minut prolétla do čtvrtfinále. Aktuální světová trojka vyhrála na WTA Tour 6:0, 6:0 podruhé v kariéře. Vstup do turnaje zvládl Španěl Rafael Nadal, naopak po dvouměsíční pauze kvůli poraněnému kolenu se comeback nepovedl Argentinci Juanu Martínu Del Potrovi

Vstup do turnaje zvládl Španěl Rafael Nadal, naopak po dvouměsíční pauze kvůli poraněnému kolenu se comeback nepovedl Argentinci Juanu Martínu Del Potrovi.

Dvojnásobná madridská šampionka Halepová předčila dvacetiletou Kužmovou, jež minulý týden vyhrála čtyřhru na turnaji v Praze, ve všech směrech. Rumunská favoritka získala v zápase 48 ze 60 fiftýnů, využila všech šest brejkbolů, sama žádnému nečelila a udělala jen čtyři nevynucené chyby oproti osmnácti slovenské tenistky.

"Nemyslím, že to byl její nejlepší zápas. Možná byla před utkáním trochu nervózní. Tohle je velký turnaj a není jednoduché čelit top hráčkám. Také jsem si to zažila. Já jsem dnes hrála velmi dobře a cítila jsem se na kurtu v pohodě," řekla sedmadvacetiletá Halepová, jež může po turnaji vystřídat v čele světového žebříčku Japonku Naomi Ósakaovou.

Zápas bez ztráty gamu vyhrála Halepová na WTA Tour už před třemi lety v Bukurešti, kde deklasovala Lotyšku Anastasiji Sevastovovou. Celkově se to Rumunce podařilo v profesionální kariéře popáté.

Druhý nasazený Nadal, který v Madridu útočí na šestý primát, si hladce 6:3, 6:3 poradil s kanadským teenagerem Felixem Augerem-Aliassimem. Ze hry venku je naopak turnajová osmička Del Potro, jenž ve třech setech nestačil na Srba Lasla Djereho.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži (dotace 7,279.270 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Nišikori (6-Jap.) - Dellien (Bol.) 7:5, 7:5, Tiafoe (USA) - Kohlschreiber (Něm.) 6:4, 3:6, 6:3, Chardy (Fr.) - Schwartzman (Arg.) 6:1, 6:2, Nadal (2-Šp.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6:3, 6:3, Djere (Srb.) - Del Potro (7-Arg.) 6:3, 2:6, 7:5, Fognini (10-It.) - Millman (Austr.) 6:2, 6:2, Monfils (15-Fr.) - Fucsovics (Maď.) 1:6, 6:4, 6:2, Wawrinka (Švýc.) - Pella (Arg.) 6:3, 6:4, Tsitsipas (8-Řec.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 7:5, Hurkacz (Pol.) - Pouille (Fr.) 7:5, 6:1, A. Zverev (3-Něm.) - Ferrer (Šp.) 6:4, 6:1, Verdasco (Šp.) - Chačanov (11-Rus.) 6:7 (4:7), 6:1, 7:5.

Ženy (dotace 7,021.128 eur):

Dvouhra - 3. kolo:

Kvitová (2-ČR) - Garciaová (Fr.) 6:3, 6:3, Stephensová (8-USA) - Čeng Saj-saj (Čína) 3:6, 6:3, 6:2, Martičová - Vekičová (obě Chorv.) 4:6, 6:3, 3:0 skreč., Ósakaová (1-Jap.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:3, Halepová (3-Rum.) - Kužmová (SR) 6:0, 6:0, Bertensová (7-Niz.) - Sevastovová (12-Lot.) 6:1, 6:2, Barty (9-Austr.) - Putincevová (Kaz.) 4:6, 6:1, 6:2, Bencicová (Švýc.) - Kozlovová (Ukr.) 6:0, 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:

Kuděrmetovová, Voskobojevová (Rus./Kaz.) - Melicharová, Peschkeová (2-USA/ČR) 6:2, 6:4, Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Beguová, Halepová (Rum.) 6:3, 6:3.

 

Právě se děje

Další zprávy