Pokřtí zázračnou opičku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pokřtí zázračnou opičku

Vzácného »českého« langura pojmenují chovatelé z Thajska
Vzácného »českého« langura pojmenují chovatelé z Thajska (Foto zoo Chleby)

Hop sem, hop tam, ale radši se ještě držet u mámy! Dva maličcí nezbedníci ze Zoo Chleby na Nymbursku, vzácné opičky langur duk, poutají největší pozornost snad všech návštěvníků zahrady. Jenže stále ještě nemají jméno!

Languři jsou považováni za nejkrásnější opičky na světě. Ve Chlebech přibyla loni ke třem z nich dvě mláďata. První sameček se narodil 26. června, druhý 25. srpna. Mláďata se narodila i v jiných světových zoo, jenže obvykle nepřežila první půl rok. Ve Chlebech se povedl zázrak. Kritické období přežili obě opičky. A tak chovatelé chystají na 18. května (14 hodin) křtiny starší z nich!

„Kmotrami se stanou naše vážené kolegyně z Thajska, odkud celá rodina Langurových pochází. Ti také vyberou jméno,“ řekla Aha! mluvčí zoo Karolina Dufková, podle které obě mláďata dobře prospívají i díky speciální stravě. „Poučili jsme se z chyb jiných zoo, které měly rezervy ve výživě. I proto jsme nechali provést chemické rozbory listí,“ řekla Dufková.



Za odchov první cena!
Zoo Chleby s odchovem prvorozeného langura duk zvítězila v kategorii savci a odnesla si tak sošku Bílého slona pro nejvýznamnější odchov roku 2018. Soutěž pořádá již od roku 1994 sdružení Česká ZOO.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.