Bývalou Radniční restauraci v Otrokovicích využije městská policie

OTROKOVICE - Jakým způsobem využít prostory po bývalé restauraci v budově radnice v Otrokovicích bylo předmětem dlouhých jednání. Nyní je rozhodnuto. Do větších a komfortnějších prostor se bude stěhovat Městská policie Otrokovice, informovala server Zlin.cz mluvčí tamní radnice Romana Stehlíková.

První fází je provedení stavebních úprav, které budou zahájeny počátkem června letošního roku. Tyto práce budou trvat do konce září. „Po ukončení stavebních úprav se musí pečlivě naplánovat stěhování provozu městské policie, což není jednoduché především z důvodu elektronických systémů, veškerých technologií, které musí být trvale v provozu,“ uvedl František Žák, vedoucí odboru rozvoje města.

Zhotovitel má na provedení stavebních prací čtyři měsíce. Radnice na přestavbu nové služebny Městské policie Otrokovice vyčlenila částku z rozpočtu přesahující 10 miliónů korun.

„Proces stěhování bude náročný, ale má smysl. Stávající prostory již nevyhovují současným standardům. Nové prostory umožní například plánované rozšíření městského kamerového systému, strážníci budou mít důstojnější kanceláře a přijímací místnost pro občany bude v odpovídajícím prostředí pro vyřizování přestupků z kulturního a bezpečnostního hlediska a z pohledu dodržování ochrany osobních údajů,“ vyjmenoval některé výhody zástupce velitele Městské policie Otrokovice Karel Koňařík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x