Policie našla dítě odnesené z nemocnice v Mostu. I s matkou jsou v pořádku

  9:36,  aktualizováno  17:27
Mostecká policie celý den pátrala po dítěti odneseném z nemocnice v Mostu i jeho matce z Loun. Z rozhodnutí soudu mělo být dítě předáno do kojeneckého ústavu. Večer se dítě i matka našly, podle policie jsou v pořádku.
Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

„V úterý dítě z nemocnice odnesly dvě neznámé ženy, pracujeme i s verzí, že že jej odnesla sama matka,“ uváděla dopoledne mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

To se nakonec ukázalo jako pravdivější scénář. Vpodvečer totiž policie oznámila, že našla holčičku právě s matkou. Obě jsou v pořádku.

Do nemocnice bylo dítě převezeno s podezřením, že je nemocné. Z rozhodnutí soudu pak mělo být dítě předáno do kojeneckého ústavu.

Na otázku, jak se mohlo stát, že někdo z nemocnice odnese dítě a jaké překážky musí člověk překonat, než se na oddělení k nezletilému dítěti dostane, nemocnice přímo neodpověděla.

Martin Klimeš ze střediska komunikace Krajské zdravotní, pod kterou mostecká nemocnice patří, pouze uvedl: „Vzhledem k tomu, že se případem zabývá policie a probíhá interní šetření, nemůžeme v současné době k případu poskytovat podrobnější informace.“

Autor: