Závod míru juniorů odstartuje odpoledne v Litoměřicích
Foto: archiv Závodu míru
Litoměřice

Ústecko - O víkendu se uskuteční tradiční mezinárodní akce, která je každoročním svátkem cyklistů, Závod míru juniorů. Letošní, 49. ročník se koná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.

Závod míru juniorů je od roku 1995 součástí Světového poháru a letos se na severu Čech představí více než stovku cyklistů. Závodníci z celého světa se sjeli už ve středu 8. května do Terezína.

První etapa startuje ve čtvrtek 9. května ve 14.40 z Mírového náměstí v Litoměřicích. Vede například přes Ploskovice, Liběšice, Drahobuz, Žitenice a další obce. Druhá etapa, v pátek 10. května, je rozdělená na dva starty. První závod je časovkou jednotlivců a začíná v 9 hodin z Paříkova náměstí v Třebenicích. Povede Chodovlicemi, Sedlecem u Libochovic a fandit mohou přijít také zájemci do Úpohlavy. Druhý páteční závod vyráží v 16 hodin z Karlova náměstí v Roudnici nad Labem. Odtud pokračuje na Nížebohy, do Budyně nad Ohří, přes Mšené – lázně, do Charvatce a peleton projede také Račíněvsí.

V sobotu 11. května závodníci vyrazí na třetí, nejobtížnější etapu závodu. Ve 13.30 odstartují z Náměstí Svobody v Teplicích. Velká část trati povede horským terénem. Závodníci zamíří zprvu směrem na Ledvice, projedou Duchcov, Jeníkov, Košťany a začnou stoupat do Hrobu, Mikulova až na Cínovec. Cíl sobotního závodu bude v Altenbergu. Poslední, čtvrtou etapu, odstartují pořadatelé v neděli 12. května na Náměstí ČSA v Terezíně. Projíždějící peloton mohou vidět fandové v Nučničkách, Hrobcích, dále projedou závodníci přes Rohatce, okraj Brozan, přes Hrdly i Bohušovice nad Ohří.

V letošním Závodu míru juniorů čeká na závodníky celkem 389 kilometrů. „Během čtyřech květnových dnů se nejlepší mladí cyklisté z celého světa budou prohánět po Ústeckém kraji a německém Sasku,“ poznamenal k akci ředitel závodu Svatopluk Henke. „Věřím, že i letos se ve více než stočlenném startovním poli najdou jezdci, kteří získají užitečné závodnické zkušenosti a ty potom promění v tituly a medaile při mistrovství světa, Evropy, či slavných profesionálních etapách.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru