Týbrďo divadlo! V Pardubicích zvedá oponu nová scéna pro děti

9. květen 2019

Hledáte způsob, jak zabavit děti? Od září 2019 můžete v krajském městě využít novou atrakci. Vzniká v prostorách divadla Exil.

„Máme pocit, že existuje určitá díra na pardubickém trhu. Žádné kamenné divadlo jenom pro děti není,“ říkají dvě ze tří členek Jana Tichá a Lucie Hašková. Obě působí právě v Exilu. Třetí do party k nim je Kristýna Kudrnáčová z kapely Pískomil se vrací.

Co se ve škole nebralo

Dětské divadlo má oslovit první stupeň škol a školky. „Vedeme diskuzi s pedagogy. Chceme nabízet interaktivní a edukativní divadlo, kde se děti dozví něco nad rámec výuky. Do divadla může samozřejmě přijít kdokoliv. Každou druhou sobotu v měsíci budeme dopoledne a odpoledne hrát i pro veřejnost. Naše motto je Návrat kultury do rodin, aby se děti naučily chodit do divadla. Budeme jim vysvětlovat, co všechno se v divadle dělá a jak se tam mají chovat.“

Na repertoáru budou zatím tři pohádky, a sice Radovanovy radovánky Zdeňka Svěráka, Já Baryk Františka Nepila a Povídejme si, děti Josefa Čapka. „Už máme scénáře, takže přes prázdniny budeme dost zkoušet. Čeká nás pracovně třeskuté léto. Plánujeme postupně i autorské divadlo a chceme použít určité moderní motivy.“

Už v sobotu 11. května se od 15 do 17 hodin otevře Týbrďo divadlo! Dámy chystají setkání, kde se bude i zpívat a vystoupí kouzelníci. Ostrý start přijde na začátku nového školního roku.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související