Muž, který má za sebou desítky a možná i stovky kosmetických zákroků, teď prožívá hodně těžké časy. Jeho bratr Jordan minulý týden zemřel během výkonu trestu ve Warren Correctional Institution.

Za mříže se dostal kvůli nepovolenému vstupu na cizí pozemek, za což mu soud přiklepl 19 měsíců vazby. Jenže minulý čtvrtek byl nalezen ve své cele ve vážném stavu, patrně po nějakém záchvatu. Putoval rovnou do nemocnice Duke University Hospital – a tam v sobotu naposledy vydechl. Na jeho těle nebyly nalezeny žádné stopy násilí, měl ale extrémně nízké hodnoty sodíku v těle a otoky mozku, které se mu staly osudnými. Po mozkové smrti souhlasila rodina s odpojením mladého muže od přístrojů na podporu života.

Tanya Marskiová, matka zesnulého Jordana i plastikového Justina, se nyní snaží vypátrat příčiny smrti. Nechápe, proč byl její syn například umístěn na samotce, a už vůbec nerozumí tomu, proč nebyl ve své cele nějak monitorován. Domnívá se proto, že kdyby byl včas nalezen, mohli mu lékaři ještě pomoci. „Nikdy by neublížil ani mouše. Byl jenom takový trochu ztracený, nevěděl, jak se chovat k lidem,“ popisovala povahu svého syna podle zahraničních médií Tanya. Tělo jejího syna by mělo být tento týden vyšetřeno odborným lékařem. Rodina doufá, že výsledky pitvy vrhnou na celý případ nové světlo.

Jordanův starší bratr Justin, který je celému světu známý spíše jako oživlý panáček Ken, hodlá využít svou slávu, aby se jeho bratrovi dostalo spravedlnosti a jeho tragický osud se jaksepatří medializoval: podle Jedlicy by o něm měla ideálně mluvit například známá moderátorka Oprah Winfreyová (65) nebo doktor Phil (McGraw, 68) ve svých televizních show. „Byl to můj malý bráška,“ štkal na sociálních sítích Jedlica. „Jsem nejstarší ze všech našich sourozenců, připadá mi, jako kdyby byl moje vlastní dítě…“

Jordan Jedlica nebyl žádné neviňátko. Už od střední školy patřil mezi časté uživatele drog, a dokonce kradl, aby měl na další dávku. I tím se dostal jako mladistvý do hledáčku policie. Jeho problémy se zákonem neustaly ani v dospělosti, mnohokrát byl odsouzen za řízení pod vlivem nelegálních látek či alkoholu, poseděl si za nejrůznější padělání, podvody s identitami, prodával drogy a také loupil v autech.

Přesto, že ho rodina několikrát nechala umístit do nejrůznějších zařízení, kde se měl ze své závislosti vyléčit, on prý pomoc všech kolem sebe odmítal. Dokonce i svého slavného bratra. „Neříkám, že to byl příkladný občan, ale nikdo si nezaslouží takhle zemřít,“ prohlásila jeho zdrcená matka.

VIDEO: I v Česku máme Kena: Robert Paulát si odskočil ze šestinásobné plastiky!

Video
Video se připravuje ...

Robert Paulát na Fantomu Opery: Odskočil si ze šestinásobné plastiky! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
39 fotografií