Dostál na háčku. Mistr světa bude v deblkajaku jezdit s Radkem Šloufem

Kajakářský mistr světa Josef Dostál chce na olympijských hrách v Tokiu závodit ve třech kategoriích. K singlu a čtyřkajaku připojí nově i deblkajak, jeho parťákem bude Radek Šlouf.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Račice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kajakář Josef Dostál

Josef Dostál | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Rád bych mezi námi přivítal nového parťáka, se kterým jsme do dohodli – Radka Šloufa,“ přivítal na tiskové konferenci svého nového partnera na deblkajaku Josef Dostál.

Čtyřfázové tréninky, pak ryby nebo NHL. Kajakáři nabírají fyzičku v Kalifornii

Číst článek

Šloufa si vybral kvůli výkonnosti a také jeho stylu. „Líbí se mi Radkův styl pádlování. Má ho relativně podobný mému specifickému záběru, takže volba byla jasná,“ vysvětlila na Radiožurnálu.

Samotného Radka Šloufa Dostálova nabídka potěšila. Hlavně proto, že v ní trochu doufal. „Počítal jsem s tím. Pepa je z nás nejlepší a já jsem dva roky po sobě na kilometru skončil čtvrtý. Druhý a třetí – Špicar a Havel – spolu úspěšně jezdí deblkajak. Tak jsem si říkal, že by si mohl vybrat mě,“ vyprávěl Radek Šlouf.

S Dostálem za sebou mají jen přípravu ve Spojených státech. O víkendu v Račicích pojedou první společný závod, a to v překvapivém složení. Dostál i přes svou značnou výšku a hmotnost pojede na háčku. Byl to nápad trenéra Karla Leštiny.

„Na začátku nám to přišlo jako vtip. Když jsme na to usedli v Americe, v pomalých tempech nám šla špička takovým způsobem pod vodu, musel jsem si vzít ‚špricdeku‘, abychom se nepotopili. Ale v rychlejších tempech špička vylezla z vody a loď letěla,“ vysvětluje Josef Dostál.

V Račicích by chtěl společně s Radkem Šloufem konkurovat nejlepším českým deblkajakářům Jakubovi Špicarovi a Danielu Havlovi.

„Jsou schopní konkurovat předním místům, obzvlášť na jaře. Jdeme do závodu s tím, že bychom se jim rádi vyrovnali a třeba je porazili. Když s nimi budeme schopní jet, na světových soutěžích budeme schopní vyrovnat se medailím,“ myslí si Josef Dostál.

Nominační závody v Račicích se jedou tento víkend od 11. do 13. května.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme