Sleva na software ProGEO

KARTOGRAFIE OCENĚNÍ

Mapa roku 2018 – výsledky soutěže

Během předchozích 21 let se do soutěže přihlásilo více než 100 producentů se svými 1538 kartografickými produkty. Nejvíce titulů Mapa roku si za tu dobu odnesla firma Shocart, celkem jich bylo 14.

Letos bylo přihlášeno celkem 95 kartografických produktů, kterými se firmy chtějí autorsky pochlubit. Určitě to tedy nesouvisí s ročním počtem vydaných produktů, protože například autoatlasy jsou každoročně vydávány, ale jde často „pouze“ o aktualizaci.

V kategorii Atlasy, soubory a edice map si ocenění odnáší edice mapových atlasů Jizerské hory a Ještědský hřbet, Český ráj, Krkonoše z produkce Kartografie HP, spol. s r. o.

V kategorii Samostatná kartografická díla si ocenění odnesla mapa Český les – Tachovsko 1 : 25 000, kterou vytvořil tým Geodézie On Line, spol. s r. o.

V kategorii Kartografická díla pro školy získal titul Mapa roku publikace Kartografie Praha – Česko: obecně zeměpisná mapa a vývoj českého státu.

V kategorii Studentské kartografické kvalifikační práce získal ocenění Atlas geocachingu od Jakuba Vaníka ze Západočeské univerzity v Plzni. Jeho tištěný atlas má 25 stran.

Hodnotící komise také udělila Zvláštní ocenění – jeho nositelem je nakladatelství Rosy, Rohlík a syn za svoji dlouholetou a systematickou produkci map v měřítku 1 : 25 000.

/* ]]> */