Slováci nominovali na MS: 9 posil ze zámoří, Marcinko se nevešel

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

8. května 2019, 16:34

Adam Bagar

Realizační tým slovenského národního týmu po vítězné generálce nad Nory odkryl konečnou nominaci na domácí šampionát v Košicích a Bratislavě. Ta čítá 25 hráčů – tři brankáře, osm obránců a 14 útočníků.

Finální škrty přišly dva dny před startem MS. „Všichni si zaslouží, aby na šampionát jeli. Bylo těžké někoho poslat domů, ale bohužel jsme tak museli učinit u tří hráčů,“ řekl slovenským novinářům na krátkém brífinku generální manažer týmu Miroslav Šatan.

„V obraně to za nás vyřešil osud, když se zranil Mário Grman, u něhož by si léčení vyžádalo až dva týdny. Co se týče útočníků, měli jsme šest centrů a trenéři se rozhodli, že Černého Petra dostane Tomáš Marcinko. A na pozici křídla Samuel Buček,“ doplnil Šatan.

Tři škrty? Někoho jsme vybrat museli, mrzí Ramsayho

„Všichni, co tady byli, ze sebe vydali všechno. Pokud bychom mohli vzít víc hráčů, udělali bychom to, ale je daný určitý počet, který musíme dodržet. A tak jsme někoho vybrat museli a byli to právě tihle tři hráči,“ dodal kouč slovenského týmu Craig Ramsay.

Ten má k dispozici jen sedm hráčů z domácí soutěže, hned polovinu krajánků má ze zámoří. Z NHL Slováky posílili Christán Jaroš, Andrej Sekera, Erik Černák, Martin Marinčin, Richard Pánik a Tomáš Tatar, z farmy pak Patrik Rybár, Marián Studenič a Marko Daňo.

Tygr Hudáček byl na antibiotikách, stihne duel s USA?

Ramsay přiznal, že o složení formací zatím jasno nemá. „Stále zkoušíme. Mysleli jsme si, že už některé formace máme složené, ale následně přicházely do výběru nové tváře a museli jsme hráče přesouvat,“ uvedl Kanaďan, který vede sousedy druhým rokem.

Ve slovenském dresu se představí i dva hráči z české extraligy. Brněnský Marek Čiliak a liberecký Libor Hudáček, který byl poslední dny na antibiotikách a jeho start v první bitvě s USA je nejasný. V Ramsayho mladé partě je sedm hráčů, kteří na MS ještě nehráli.

Nominace Slovenska na MS 2019

Brankáři:
Denis Godla (Kuopio, Finsko), Marek Čiliak (Kometa Brno, Česko), Patrik Rybár (Grand Rapids, AHL).

Obránci:
Patrik Koch (Košice), Marek Ďaloga (Mora, Švédsko), Michal Čajkovský (Dynamo Moskva, KHL), Martin Fehérváry (HV 71, Švédsko), Christián Jaroš (Ottawa, NHL), Andrej Sekera (Edmonton, NHL), Erik Černák (Tampa Bay, NHL), Martin Marinčin (Toronto, NHL).

Útočníci:
Dávid Bondra (Poprad), Dávid Buc (Slovan Bratislava, KHL), Róbert Lantoši (Nitra), Adam Liška (Slovan Bratislava, KHL), Michal Krištof (Oulu, Finsko), Libor Hudáček (Liberec, Česko), Ladislav Nagy (Košice), Matúš Sukel (Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Zigo (Banská Bystrica), Marián Studenič (Binghamton, AHL), Richard Pánik (Arizona, NHL), Tomáš Tatar (Montreal, NHL), Marko Daňo (Manitoba, AHL), Mário Lunter (Banská Bystrica).

Realizační tým:

Generální manažer: Miroslav Šatan
Hlavní trenér: Craig Ramsay
Asistenti trenéra: Róbert Petrovický, Michal Handzuš a Andrej Podkonický
Trenér brankářů: Ján Lašák

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz