TOPlist

Vodafone u své eSIM přidává podporu pro volání z chytrých hodinek

eSIM Vodafone

Miniaturní zabudovaný čip pro eSIM, který nahradil klasické plastové SIM karty, umožňuje připojit do mobilní sítě nejrůznější zařízení. V síti Vodafonu jsou to od května chytré hodinky Samsung Galaxy Watch. Stejně tak mohou zákazníci operátora eSIM využívat s podporovanými iPhony (seznam naleznete níže) či nejnovějším Pixelem 3 a 3 XL. Během prvního měsíce od spuštění si eSIM u českého Vodafonu aktivovalo přes tisíc zákazníků. Podporu eSIM jako první v České republice spustil operátor T-Mobile – stalo se tak loni na konci listopadu.

„Zákazníci jsou s jejím fungováním spokojeni, i proto zařazujeme do portfolia podporovaných zařízení chytré hodinky Samsung Galaxy Watch. Ty díky eSIM mohou mít vlastní telefonní číslo, takže není problém si z hodinek zatelefonovat nebo poslat SMS,“ říká Michal Janda, ředitel oddělení produktů a služeb společnosti Vodafone.

Čip pro nahrání eSIM profilu mají například telefony Apple iPhone XR, Apple iPhone XS nebo Apple iPhone XS Max i tablety Apple 11 iPad Pro a Apple iPad Mini. Díky eSIM jsou tak na trhu první duální  telefony od Applu, které umožňují mít aktivní dvě telefonní čísla najednou – jedno na eSIM a jedno spojené s klasickou plastovou SIM.

Vodafone eSIM 2

Zájemci si mohou hodinky Samsung pořídit přes e-shop, firemní zákazníci také přes OneNet samoobsluhu. Portfolio podporovaných zařízení se dle slov operátora bude dále rozšiřovat. Pokud vás eSIM od Vodafone zajímá, mrkněte na web operátora, kde najdete další podrobnosti.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku