• O pokládání plovoucí podlahy bez obalu: Výsledek pokládky svépomocí vždy nemusí dopadnout dobře

    9.5.2019 | autor: redakce | sekce: Ostatní, Inzerce

    Chybami se člověk učí, což je naprosto v pořádku – ale mělo by to být vždy „za každou cenu“? V souvislosti s realizací nové plovoucí podlahy může dojít k mnoha zbytečným chybám a nabízí se otázka, zda není lepší spolupráce s odborníky. Každý by měl čas od času přijmout fakt, že na něco nestačí a obrátit se na zkušeného profesionála. Výrobci „plovouček“ sice lákají na velmi snadnou pokládku, ovšem v praxi si nemusí s určitými aspekty vědět rady ani zručný kutil.

    V úvodu jsme vás nechtěli od pokládání plovoucí podlahy odradit – spíše jen připomenout, že funkci plní pouze odborně položená podlahová krytina. Amatérské pokusy se mohou naopak zbytečně prodražit.

    Plovoucí podlaha působí dojmem skládačky. A ano – v podstatě skládačkou je, a navíc umožňuje rychlejší a o poznání čistší pokládku oproti podlahám, které se lepí či jinak upevňují. Pokládání má přesto na míle daleko do úrovně dětského puzzle, jak je bohužel výrobci často prezentováno. Každý zkušenější podlahář však moc dobře ví, že nejde o záležitost na „hodinku nebo dvě po sobotním obědě“.

    Jakých chyb se amatéři dopouští nejčastěji?

    Posuňme se z obecné roviny do praxe. K nejčastějším chybám patří nevhodně zvolená podlahová krytina (např. z nekvalitního materiálu), nedostatečně vyrovnaný nebo málo pevný povrch, nerespektování doporučeného postupu při pokládce, nenavazující lamely, špatná šířka dilatačních spár a v neposlední řadě chybně připravený podklad, který má za následek vrzání při chůzi.

    Potenciálních problémů, ke kterým může neprofesionální pokládkou plovoucí podlahy dojít, je víc než dost. Pozvete-li si domů podlaháře, vyhnete se starostem a dalším výdajům. Specialista vám doporučí ideální materiál s ohledem na specifika interiéru a zajistí, aby výsledek předčil původní očekávání. Váš domov bude vypadat jako z katalogu.

    5/5 - (1 vote)