10/5
Jak na malou kuchyni?

Jak na malou kuchyni?

10. května 2019 v 00.00 , Bytový textil , Design , Kuchyně , Stoly a stolky , Svítidla , Židle

Sponzorované odkazy:

Malá, úzká a tmavá kuchyně je častým problémem obzvláště bytových jednotek v panelových nebo i cihlových bytových domech. Jak je zařídit, abychom negativa proměnili v pozitiva, případně je alespoň utlumili?

Řešení jsou, jen je nutno dobře zvažovat co a jak uděláte, kam a co postavíte či jakou barvu zvolíte. Základem je vždy bílá nebo maximálně smetanová barva zdí. Platí, že čím světlejší barva stěn, tím větší prostor vypadá.

místo klasického stolu si pořiďte barový pultmísto klasického stolu si pořiďte barový pult

Propojte co lze

Vesměs malé obytné prostory velí propojovat, a tak pokud můžete, propojte kuchyň a obývací prostor, tak totiž prostor znásobíte. A určitě se nebojte využít spojovací prvky jako bary, pulty, apod.

chcete li tmavší odstín zdí, tak takto upravte pouze jednu a jinak volte vše ve světlých odstínechchcete li tmavší odstín zdí, tak takto upravte pouze jednu a jinak volte vše ve světlých odstínech

Jednolitý design podlahy

Vždy použijte stejnou podlahu v celé obytné části bytu a preferujte světlé a jasné barvy, přičemž zvolte jednoduchý a čistý nepříliš zdobný design. Vzory raději použijte ojediněle, a vždy se světlými tóny barev.

na dřez můžete dát přídavnou desku a máte hned další praktické pracovní místona dřez můžete dát přídavnou desku a máte hned další praktické pracovní místo

Opticky prostor zvětšete

S prostorem jako takovým nic moc nenaděláte, ale s jeho optikou ano. Mimo světlých barev je důležité i rovnoměrné osvětlení. Stůl se židle i vyberte kreativně a flexibilně si je přizpůsobte. Můžete třeba namísto klasického jídelního stolu použít barový, či stolový pult nebo sklápěcí stolek.

sklápěcí nástěnný stůl s úložnýmprostorem je nejen cool, ale i stylovýsklápěcí nástěnný stůl s úložnýmprostorem je nejen cool, ale i stylový

A co dál?

  • v celé kuchyni se snažte využít veškeré úložné prostory až ke stropu
  • vybírejte si a pořiďte jen vestavné spotřebiče, to opticky spojí prostor kuchyňské linky v jeden kompaktní celek
  • kuchyňské skříňky doplňte o plnovýsuvy
  • inovujte – na dřez dejte přídavnou desku a využijte jej i jako pracovní a odkládací plochu
ale i klasický jídelní stůl může být s úložným prostoremale i klasický jídelní stůl může být s úložným prostorem

Přirozené světlo dělá hodně

Oknem dopadá přirozené světlo, které je velmi důležité jak pro interiér samotný, tak i pro vás a váš organismus. Proto v malých prostorách na okna nepoužívejte tmavé závěsy, ani stínící techniku (žaluzie, rolety) v tmavých barvách. Záclonky si v kuchyni i do malého pokoje na okno pověste jedině bílé.

Zdroj foto: Sconto.cz

Sponzorované odkazy:

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS