Ondřej Rychlý: To, že táta prodělal infarkt, jsem vůbec nechápal

Davětadvacetiletého herce Ondřeje Rychlého pravidelně na televizních obrazovkách vídáme jako doktora Prokopa Hlinku v seriálu Modrý kód. My jsme ho navštívili na natáčení edukačních spotů pro Český červený kříž. Ondřeji byla svěřena problematika infarktu. A jak jsme se dozvěděli, s infarktem má mladý herec také rodinnou zkušenost.

ondrej_rychly

Můj tatínek měl před několika lety infarkt. On mi zavolal, já jsem se v té době zrovna vrátil z chalupy, a říkal mi do telefonu, „Ondrášku neměj strach, měl jsem infarkt, ležím v nemocnici, ale jsem v pořádku. Můžeš za mnou přijet, jestli chceš,“ sdělil nám herec.

Infarkt se tedy nevyhnul ani třiapadesátiletému herci Petru Rychlému. Pro mě to byl prostě takový šok, že jsem mu do toho telefonu říkal – promiň, tati, já teď vybaluju, já teď fakt nemůžu, tak třeba ve středu za tebou přijedu. Až když jsem položil ten telefon, tak mi pak došlo, co mi vlastně řekl, a poplakali jsme si spolu,“ řekl nám dále.

ondrej_rychly_2

Když byl Ondřej s nabídkou stát se tváří edukačního spotu osloven, ani chvíli neváhal. I kdybychom pomohli zachránit jeden lidský život, tak to má význam. Jsem rád, že jsem jednou z dalších pěti tváří spotů,“ dodal závěrem Ondřej Rychlý. Spolu s ním se do projektu zapojili další herci ze seriálu Modrý kód – Eva Burešová, Tomáš Měcháček, Sandra Nováková a David Gránský.

ondrej_rychly_infarkt

Foto: TV Prima