Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivé detaily únosu podnikatelky Jany: Jak se zbavili těla a kam zmizelo její auto?

Autor: chal - 
10. května 2019
12:26

Případ záhadného zmizení české podnikatelky Jany Svobodové zaměstnává kriminalisty už čtyři roky. V listopadu loňského roku slovenští policisté ukázali na dva údajné pachatele. Češku měli unést a zabít dva Slováci – Ľubomír Behan (26) a Marek Potoček (27), který je už tři roky na útěku před zákonem. Slovenská média nyní přišla s šokujícími detaily týkajícími se jak zmizení podnikatelky, tak její vraždy nebo způsobu, kterým se pachatelé měli zbavit jejího těla a auta.

Podnikatelka Jana Svobodová zmizela takřka beze stopy 15. července 2015. Kolem šesté hodiny večer odjela z práce v pražských Holešovicích, za další hodinu ale její auto zachytily kamery na silnici ve středočeském Velemíně.

Jana už za volantem neseděla, na místě řidiče a spolujezdce seděli dva neznámí muži. Krátce po deváté večer byl pak naposledy zachycen signál podnikatelčina telefonu v Antonínově Dolu na Jihlavsku.

Po čtyřech letech vyšetřování se ukázalo, že Češku měli unést dva slovenští recidivisté. Ľubomír Behan (27), který proslul útěkem z věznice v Leopoldově, a Marek Potoček (27), jehož slovenští policisté hledají už od roku 2016 kvůli majetkové trestné činnosti. Nyní je na Potočka v souvislosti se zmizením Jany Svobodové vypsán i evropský zatýkací rozkaz.

Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování policisté odmítají případ blíže komentovat, slovenským médiím se ale podařilo zjistit, jak mělo ke zločinu dojít. Podle informací televize Markíza nejprve jeden z údajných pachatelů podnikatelku fyzicky napadl.

Ženu pak měla dvojice zabít společně a její tělo zakopat na neznámém místě pomocí nářadí, které si opatřili. Ukradený automobil prý komusi prodali. Kriminalisté ostatky Jany Svobodové podle serveru hledali už na několika místech, ale dosud se jim je nepodařilo najít.

sorgedoktor ( 24. dubna 2020 14:35 )

Mucinek...Snad to nelze stavet do nacionalni rovinmy..Peospevek nepovazuji za relevantni

moudivlacek ( 11. května 2019 01:10 )

Hnusná opice jsi ty - i ten nick jsi si zvolil správně. Grázlové jsou všude na světě

slovan1954 ( 10. května 2019 21:52 )

slovan1954 ( 10. května 2019 20:44 )

Karma je karma!! Memento mori.memento mori,blbečku...

Mucinek5 ( 10. května 2019 20:27 )

To by vam slo. Jebať ovce a hazet ze skal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání