Bydlení,  Interiér,  Koupelny,  Tipy & praktické informace

Rekonstrukce koupelny – jakých zásad se držet? 1

Snad každý chce mít svou domácnost krásnou a útulnou. Chcete přece to, co se líbí vám, v čem je vám dobře a kde se cítíte nejlépe, v pohodě a můžete pohodlně odpočívat. domů je dobré se těšit, aby tomu tak bylo, váš interiér by měl být krásný, přesně podle vašich představ. Je však důležité přidat ještě několik zásad, aby interiér byl nejen moderní a krásný, ale aby byl také funkční a sloužil ke všem účelům, ke kterým má.

Rekonstrukce koupelny a zásady

Při zařizování, rekonstrukci nebo zlepšování vaší domácnosti je dobré věnovat čas pravidlům a radám, které mohou být hodně užitečné. Zejména koupelnu je třeba zařídit podle nějakých základních pravidel. Měla by být moderní, ale samozřejmě také praktická a účelová, přeci jen, potřebujete, aby vše fungovalo. Čeho se tedy máte držet?

Bezpečí především

Při rekonstrukci koupelny je třeba myslet dopředu, protože taková změna bude jistě na pár let. Rekonstruujete-li koupelnu, pak myslete na to, co se může stát. Na bezpečí myslete v každém ohledu. Právě v koupelně se stává velké procento úrazů v domácnosti. Přijdou děti, budete muset řešit uklouznutí ve vaně, opaření horkou vodou, konzumací čisticích prostředků, léků a mnoho dalšího. Existuje sousta zábran, protiskluzové úpravy, podložky, termostatická baterie a podobně, to vše usnadní život v koupelně. Navíc se zvyšujícím se věkem budete potřebovat různé podpěry a podobně.

Větrání

To je jedna z věcí, na kterou lidé při rekonstrukci či stavbě mnohdy zapomínají, což je špatně. V koupelně prostě musí být větrání nebo ventilace. Nejlepší je, když máte v koupelně okno, protože to zabezpečí průchod čerstvého vzduchu. Ne každý jej však v koupelně má. I tak musíte větrat, protože vlhké prostředí je ideální pro mikroby a bakterie. Existují speciální tmely, antibakteriální pryže a podobně, to pomáhá minimalizovat výskyt plísní.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.