Challenge Prague 2019 už se blíží!

0

FORD CHALLENGEPRAGUE odstartuje 27.7.2019 již svůj třetí ročník. Doražte i Vy do Prahy – hlavního města České republiky. Praha je bezpochyby jedním z nejkrásnějších měst na světě. Určitě stojí za to poznat ji osobně. Projděte se historickým centrem a zastavte se na Staroměstském náměstí u orloje. Užije si odpočinku v jedné z mnoha pražských kaváren nebo ochutnejte vyhlášené české pivo. Prohlédněte si největší hradní komplex světa – Pražský hrad a projděte se po Karlově mostě. Celá rodina si pak může užít návštěvu pražské ZOO – jedné z nejlepších zoologických zahrad v Evropě.

Svojí účast už v profi kategoriích potvrdili opravdu zvučná jména! Mirinda Carfrae, Timothy O’Donnell, nebo Pieter Heemeryck. Z českých závodníků se můžete těšit na Petra Soukupa, Lukáše Kočaře, Tomáše Řenče (přečtěte si s nimi náš nedávný rozhovor), nebo na Simonu Křivánkovou, či Radku Vodičkovou-Kahlfeldtovou.

FORD CHALLENGEPRAGUE startuje v roce 2019 svým třetím ročníkem pod hlavičkou CHALLENGEFAMILY, která čítá na 40 závodů ve 28 zemích světa. Cílem série je poskytovat ten nejlepší servis a jedinečný zážitek všem účastníkům.

V rámci triatlonového svátku je připravena pestrá porce závodů – víkend otevře v pátek na Střeleckém ostrově běžecký závod dětí – HERVIS CHALLENGEJUNIOR

V sobotu 27.7. bude na programu hlavní závod FORD CHALLENGEPRAGUE (1.9 km, kolo – 90 km, běh – 21.1 km), v jehož rámci čeká na triatlonisty porce 1,8 km plavání kolem Střeleckého ostrova, 90 km na kole tzn. dva cyklistické okruhy směrem na Vrané nad Vltavou a závěrečný běh na 21,1 km, který povede podél obou břehů Vltavy přes Janáčkovo a Rašínovo nábřeží. Během závodu tak triatlonisté budou míjet významná turistická místa jakými jsou Národní divadlo, Vyšehrad či Tančící dům. Závodu se můžete také účastnit v tříčlenné štafěte –  CHALLENGEPRAGUE ŠTAFETY.

„Trať byla stanovena tak, aby přilákala nejen profesionální triatlety a jejich rodiny, ale také návštěvníky Prahy. Triatlonisté si tudíž mohou užít závod v centru historického města a zakusit výjimečnou atmosféru, kdy je do cíle požene dav fanoušků,“ říká ředitel závodu Tomáš Vrzák.

Zároveň je připraven závod s názvem CHALLENGETRY-ATHLON. Je to závod ideální pro ty, kteří si ještě netroufají na dlouhý triatlon, ale rádi by si triatlon vyzkoušeli. Závodit se bude na trasách desetkrát kratších, než dlouhý triatlon. (0.38 km, kolo – 18 km, běh – 4.2 km). Závod je tak podle toho i schválně pojmenovaný – “TRY” (zkusit/vykoušet), protože triatlon si může vyzkoušet opravdu každý!

„V Praze jsem chtěla závodit již před 2 roky, ale to jsem byla těhotná. Vloni mi termín nezapadal do závodního plánu. Letos to naštěstí konečně vyšlo. Jsem pyšná, že se v mé rodné zemi koná takový světoznámý triatlon, je to teprve třetí ročník, ale mezi triatlonisty už je o něm hodně slyšet!“

Radka Vodičková-Kahlfeldt

5 DŮVODŮ, PROČ ZE ZÚČASTNIT FORD CHALLENGEPRAGUE

  • Jedinečný zážitek z triatlonového závodu, který se odehrává skutečně přímo v historickém centru hlavního města České republiky
  • Trasa v kulisách největšího hradního komplexu na světě – Pražského hradu, Karlova mostu nebo Národního divadla
  • Vyžití nejen pro účastníky ale i pro celou rodinu – závod pro děti a zkrácený závod hlavního závodu
  • Tisíce nadšených fanoušků podél trasy
  • Umístění akce v centru České Republiky umožňuje snadné plánování výletů do okolí Prahy

V rámci podpory ČTA a rozvoje triatlonu FORD CHALLENGEPRAGUE dokonce nabízí všem, kdo mají, nebo si do závodu pořídí licenci ČTA, slevu na startovném ve výši 20€ (jak na Middle, tak na Try-athlon).

„Závod v Praze je unikátní především tím, že tratě cyklistiky i běhu vedly historickým centrem starého města. Praha je překrásné město. Nemusel jsem dlouho přemýšlet, když jsem se rozhodoval, zda se zúčastnit i letošního ročníku.“

Pieter Heemeryck

CHALLENGEPRAGUE MIDDLE

Plavání1 okruh ve Vltavě. Start i cíl plavecké části je na Střeleckém ostrově.


KoloTrasa zavede závodníky ven z centra po Strakonické ulici.

Běh4 okruhy běžecké části vedou podél obou břehů Vltavy přes Rašínovo nábřeží, náplavku, Palackého most a Janáčkovo nábřeží. Povrch trasy je jak dlážděný, tak asfaltový.

“Oba rádi cestujeme a závodíme v Evropě. Tohle je perfektní příležitost propojit závod a cestování a vydat se společně do Prahy. Ještě nikdy jsme v České republice nebyli a zažít novou destinaci je pro nás vždycky vzrušující.” Závodím od kategorie do 23 let. Strategicky jsem si svou kariéru naplánovala a začala s dlouhými tratěmi až v její druhé polovině. Díky tomu jsem se vyvarovala zranění a dařilo se mi být silnější a silnější.“

Mirinda Carfrae

Plaveš, běháš nebo jezdíš na kole? Tak zkus přijmou novou výzvu a přijď si zkusit TRY-ATHLON!  Zvládnout SCOTT CHALLENGETRY-ATHLON může každý a zažije tak jedinečnou atmosféru mezinárodního závodu.

SCOTT CHALLENGETRY-ATHLON

Plavání1 zkrácený okruh ve Vltavě. Start i cíl plavecké části je na Střeleckém ostrově. (Na plavání potřebuješ plavecké brýle, plavky a zimomřivci určitě ocení i neopren. Ploutve nech doma!)


Kolo2 okruhy cyklistické části zavedou účastníky ven z centra města směrem po Janáčkově nábřeží, Strakonické ulici a zpět. Trasa je zcela rovinatá. (Na cyklistickou část můžeš mít jakékoliv trekingové, horské nebo silniční kolo. Ale pozor, na elektrokole ne!)

Běh1 okruh běžecké části vede podél obou břehů Vltavy přes Rašínovo nábřeží, náplavku, Palackého most a Janáčkovo nábřeží. Povrch trasy je jak dlážděný, tak asfaltový. (A běh ten je jasný – stačí ti běžecké boty.)

Všichni účastníci FORD CHALLENGEPRAGUE si užijí trasu v kulisách Pražského hradu, Karlova mostu, Národního divadla nebo Vyšehradu zažijí neopakovatelnou atmosféru mezinárodního triatlonového závodu v centru hlavního města.

“Naším cílem je vždy dobře závodit a pokusit se zvítězit. V minulých letech se nám oběma několikrát podařilo vyhrát ve stejné lokaci a se stejným cílem pojedeme i do Prahy.”

Timothy O’Donnell

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno