Policie z vraždy manažerky podezírá známého útěkáře, jeho komplice hledá

  17:22
Jedním z údajných vrahů pohřešované pražské manažerky Jany S. má být podle slovenských médií známý vězeň Lubomír Behan. Jeho komplic policii stále uniká.

Hledaná osoba Jana S. | foto: Police ČR

Tento týden převzala slovenská policie od pražských kolegů případ nezvěstné Jany S., která zmizela v červenci 2015. Policisté obvinili z vraždy a loupeže dvě osoby, bližší informace ale neposkytli.

Podle slovenské televize Markíza jsou podezřelými osobami Lubomír Behan a Marek Potoček.

Behan je na Slovensku známý svým útěkem z věznice v Leopoldově. Na svobodě se dokázal skrývat čtyři měsíce.

Podobně je na tom jeho komplic, kterého policie již tři roky hledá pro majetkovou trestnou činnost a podle slovenského média stále zůstává na svobodě.

Markíza také uvedla, že nejprve jeden z údajných pachatelů podnikatelku fyzicky napadl. Ženu pak dvojice zabila společně a její tělo zakopala na neznámém místě pomocí nářadí, které si opatřili. Ukradený automobil prý komusi prodali.

Kriminalisté ostatky Jany Svobodové podle televize hledali už na několika místech, ale dosud se jim je nepodařilo najít.

Pražská policie zatím pátrání po padesátileté Janě S. stále neodvolala. Žena v roce 2015 odjela z práce v pražských Holešovicích. Policie sledovala pohyb auta, které mělo najet na dálnici D8. O hodinu později kamery zachytily auto na dálnici D1, ale uvnitř byli dva neznámí muži.

Firma, kde žena pracovala, nabídla za její nalezení milion korun.

Autor: