Jako hráč už pokračovat nehodlá, vyztuží tedy Plašil strukturu trenérských řad Bordeaux?

Jako hráč už pokračovat nehodlá, vyztuží tedy Plašil strukturu trenérských řad Bordeaux?

K zásadní kariérní změně se odhodlala dlouholetá opora záložních řad Bordeaux, která v přístavním městě Francie působí už od roku 2009. Současný ročník by měl být její poslední.

Bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil oslavil 5. ledna své sedmatřicáté narozeniny. Tato věková hranice pro něj byla značným signálem, že se jeho léta coby jako aktivně hrajícího hráče blíží ke konci, o čemž informoval i vedení Bordeaux, jemuž oznámil, že novou smlouvu už nepodepíše.

„Z mého pohledu se jedná o jednoho z největších profesionálů, jakého jsem kdy viděl. Po sobě i po všech ostatních požaduje obrovskou intenzitu a touhu vyhrát. Je to hráč, který je pro mě i pro klub velmi důležitý, co se týče budoucnosti. A budoucnost neznamená jenom být fotbalistou. Má předpoklady, v Bordeaux zažil skvělé věci," reagoval na tuto zprávu webem eurofotbal.cz citovaný kouč Paulo Sousa.

Plašil strávil v Ligue 1 většinu své kariéry. Od léta 2009 až prakticky doposud nastoupil do 287 soutěžních zápasů. Jedinou výjimku představovala sezona 2013/14, když jej klub propustil na hostování do Catanie.

O definitivní konec v Bodreaux, jak už bylo naznačeno, by se však jednat nemuselo. Plašil nyní bude moct zvážit, zdali si na „stará kolena“ zkusí angažmá ještě někde jinde, což se nezdá tolik pravděpodobné, nebo jestli se vydá na dráhu trenéra. „Bude to záležet čistě jenom na něm,“ uvedl Sousa nabízejíc mu tuto šanci.