Menu
WeddingMag
Plánování svatby

Svatba může být pro děti nudná. Zkuste tipy, jak je zabavit

Evžena Janovská

Evžena Janovská

10. 5. 2019

Hosté se mají na svatbě bavit a tančit. Pro hosty je třeba připravit nejen dobré jídlo, ale také zábavný program. Hosté se na svatbě nemají nudit. Někdy jsou mezi svatebními hosty malé děti. I pro ně je třeba zajistit program, aby se nenudily a nezlobily. Navíc, pokud budou mít děti svůj program, ocení to určitě i jejich rodiče, kteří budou mít víc času pro sebe.

Svěřte dětem nějaký úkol

Dětem je vlastní být středem pozornosti. Pokud dostanou na starost něco důležitého, cítí velkou odpovědnost a podpoří to jejich sebevědomí. Tím důležitým úkolem bývá obvykle maličkost, např. pomáhání při zdobení aut, držení vlečky nevěstě, přinášení snubních prstýnků. Děti mohou také jako družičky házet před novomanžely okvětní lístky. Úkoly by měly být přiměřené věku dítěte.

Miminka a batolata na svatbě

Přítomnost miminek a batolat na svatebním obřadu je třeba zvážit. Miminka a batolata jsou příliš malá na to, aby chápala události kolem sebe. Je velmi pravděpodobné, že při proslovu oddávajícího nevydrží na jednom místě a v tichosti po celou dobu.

Dětem je třeba připravit program

Děti je třeba zabavit, připravit jim program. Program je podle jejich věku, jsou-li mezi svatebními hosty všechny děti přibližně stejně staré, je mnohem snadnější připravit pro ně vhodný program. V každém případě by měl na děti dohlížet někdo dospělý, který na sebe vezme funkci animátora a připravit dětem zábavný program. Součástí programu mohou být různé hry, soutěže, promítání pohádek, vystoupení kouzelníka, klauna. Malé děti přivítají trampolínu, skákací hrad. Další možností je nechat přípravu programu na profesionálech, na svatebních chůvách, které nabízejí některé svatební agentury.

Děti na svatbě: úchvatné svatební fotografie malých andílků

Individuální hlídání dítěte

Tato varianta bývá v případě, že rodiče dítěte jsou nevěsta a ženich. Svatební chůva se postará o jejich dítě, zajistí mu program a snoubenci si mohou užít svatební oslavy. Svatební chůva může pomoci před odjezdem na obřad s oblečením dítěte. Oblečení dítěte bývá sice starost matky, avšak nevěsta má před svatebním obřadem plno práce s úpravou svého zevnějšku a pomoc svatební chůvy ji může přijít vhod.

Skupinové hlídání dětí

Skupinové hlídání dětí spočívá v zajištění dětského koutku na svatbě. V tomto případě se jedná o děti svatebních hostů. Svatební chůvy hlídají děti během svatebního obřadu, oběda, odpoledních, večerních oslav. A nejen hlídají, ale zajistí jim pestrý program v zařízeném dětském koutku. Pokud není zařízen dětský koutek, svatební chůvy zabaví děti v mobilním, plnohodnotném dětském koutku. Mobilní dětský koutek nabízí dětem zábavné a podnětné prostředí pro jejich hru, aktivity, tvoření i odpočinek. Děti mohou hrát hry, číst, kreslit, hrát si s hračkami, apod.

Ohodnoťte tento článek:
5
Právě čtete

Svatba může být pro děti nudná. Zkuste tipy, jak je zabavit