Supertriatlon si ve Zlíně vyžádá výluku MHD

ZLÍN - Pořádání cyklistických závodů bude v sobotu 11. a v neděli 12. května 2019 důvodem uzavření Hradské ulice ve Zlíně. Autobusy MHD linky 32 budou proto jezdit na Kudlov po objízdné trase přes Lesní hřbitov a bude zde platit výlukový jízdní řád, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Úplnou uzavírkou Hradské ulice mezi centrem Zlína a městskou částí Kudlov v sobotu 11. května (od 11.30 do 18.00 hodin) a v neděli 12. května (od 8.30 do 15.00 hodin) z důvodu pořádání cyklistických závodů bude přerušena trasa autobusové linky MHD č. 32. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice proto připravila na této lince výlukový provoz.

Po oba dny budou v čase uzavírky jezdit na lince mezi Mladcovou a Kudlovem podle výlukového jízdního řádu autobusy s označením 32X. Na Kudlov budou jezdit po Březnické ulici a kolem Lesního hřbitova.

„Autobusy linky 32X ve směru na Kudlov zastaví ve Zlíně na zastávce Školní, potom pojedou bez zastavování ulicemi Osvoboditelů, tř. T. Bati, Březnická, Filmová, Vrchy a Zelená do oblasti Kudlova. Zde budou zastavovat postupně na zastávkách Kudlov-tiskárna, -U Pomníku padlých, -Výhledy, -Střed, -Výhledy, -U Pomníku padlých, -točna. Obdobně i v opačném směru, kdy první zastávkou v centru Zlína bude Náměstí Míru. Zastávky Hradská a Kudlov-dolní konec budou během výlukového opatření zrušeny,“ upřesnil Cekota.

Závvod se dotkne i běžných motoristů. Supersprint triatlon Zlín 2019 bude odstartován v sobotu v poledne a v neděli na něj navazuje závod štafet, dětí a také veřejnosti. Trasa cyklistické části se pojede na okruhu tvořeném ulicemi Hradská – náměstí Tomáše Garrigue Masaryka – Růmy a odtud zpět na ulici Hradská. Úplná uzavírka těchto ulic tedy nastane v sobotu od 11.00 do 18.00 hodin a v neděli od 8.00 do 15.00 hodin. V tuto dobu se tak autem nikdo nedostane do ulic Hradská, Růmy a Hrnčířská. Rovněž do místní části Kudlov lze přijet pouze přes Jaroslavice nebo kolem Lesního hřbitova. „Prosíme řidiče, aby během víkendu věnovali zvýšenou pozornost přechodné úpravě silničního provozu v centru Zlína a bezvýhradně dbali pokynů pořadatelů, strážníků i policistů,“ dodal zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x