Na festivalu Comedy Praha 2019 se představí špičky české a slovenské stand-up scény

mim

První ročník festivalu Comedy Praha, který se odehraje v dnech 17.-18. května v pražském divadle Na Prádle, nabídne to nejlepší, co se ve stále populárnějším žánru standup comedy v Česku a na Slovensku odehrává. Sedmnáct špičkových českých a slovenských komiků a komiček představí každý/á 20 minut svého nejlepšího materiálu.

Současný boom stand-up comedy v Čechách je fascinující. Po prvních pokusech oživit tenhle žánr, které byly v režii lidí kolem projektu Na Stojáka, se v tomto desetiletí jako by roztrhl pytel s novými lidmi. A to jak s těmi, kteří stand-up chtějí dělat, tak i s těmi, kteří na něj chodí jako diváci.

Diváci dnes mají díky internetu k dispozici hodiny a hodiny legálních i pirátských videí nejlepších komiků na světě a jsou často velmi poučené publikum. Proti nim pak stojí odvážlivci, kteří se snaží najít nový klíč, jak vtipně popsat často už mnohokrát popsané.

Comedy Praha 2019

Comedy Praha 2019

 

Nejlepší materiál

Sedmnáct komiků na jednom jevišti představuje průřez českým stand-upem, který doplní špička slovenské scény. Diváci mohou očekávat od každého z komiků 20 minut toho nejlepšího materiálu, který kdy v životě napsali.

Na prvním ročníku festivalu Comedy Praha 2019 vystoupí zástupci nejrůznějších komediálních skupin, kteří spolu běžně nevystupují. Jsou tu etablovaná jména českého stand-upu i relativní nováčci.

Seznam hvězd

Organizátoři nepředstírají, že nabízí objektivní, a hlavně zaručený výběr těch nejlepších. Vybrali ty, kteří jsou opravdu dobří a kteří prokázali, že mají v Česku své publikum.

Lákadly pak budou také vystoupení zahraničních hostů Gabriela Žifčáka a Jakuba Lužiny. Na festivalu dále vystoupí Lucie Macháčková, Martin Jirman, Nikola Džokič, Martin Filippi, Jan Studnička, Dominik Heřman Lev, Tomáš Reitz, Kateřina Hašková, Jiří Charvát, Miloš Čermák, Tigran Hovakimyan, Jiří Jakima, Tomáš Plhoň a Jaroslav Cerman.