Kanaďan porazil Američany. ‚Nepodléhám pocitu, že je něco v pohodě,‘ říká kouč Slováků Ramsey

Když se vyhrává, sláva trenérů jde stranou. Zato prohry musí vysvětlovat především oni - šéfové střídačky. Kanadský kouč slovenského týmu Craig Ramsey už sice coby trenér vyhrál i Stanley Cup, ale neví, jestli za konce května bude na Slovensku za hrdinu nebo za padoucha.

Košice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Craig Ramsey na úvod MS se Slováky porazil silný tým USA

Craig Ramsey na úvod MS se Slováky porazil silný tým USA | Foto: Grigory Dukor | Zdroj: Reuters

Slováci chtějí úspěch, který by pro ně bylo aspoň čtvrtfinále. Tým je pod tlakem, který ale podle svého prvního vystoupení zvládl. Reprezentanti pořádající země porazili Američany 4:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovenské hokejisty vede už třetí sezonu Kanaďan Craig Ramsey

„Tlak cítím v každém zápase, je to hodně složité, každý čeká úspěch a my chceme být taky dobří. Ale jediné, co pro to mohou udělat, je být tak dobří, jak to jde. A já? Nemůžu na svém koučování vymýšlet nic převratného, musím zůstat svůj,“ řekl Radiožurnálu trenér Slovenska Craig Ramsey.

Vítězství nad favority na medaili před zaplněnou halou v Košicích byl pro slovenského hokejisty zážitek. Stejně jako hrát na MS pod kanadským trenérem. „Bylo to výborné. Ukázal, že je to pan trenér. Řekl nám, co máme dělat, a vyšlo to. Z jeho strany úžasné,“ těšilo střelce vítězného gólu Erika Černáka.

Kanaďan ve slovenských barvách zůstal i v těch nejvypjatějších chvílích v klidu, aspoň navenek. Pokud byl nervózní, na hráče to rozhodně nepřenášel.

Má nějakou metodu v boji se stresem a tlakem? „Nemám. Jen mám za sebou hromadu zápasů jako kouč i hráč. A neříkám si, že je něco v pohodě. Ne není. Tomuhle pocitu nemůžete podlehnout,“ varuje.

„Nejhorší je, že my jako trenéři můžeme tým jen připravit, pak už je to především na hráčích. My můžeme jen říct: ‚Jdeme na ně, přejedeme je,“ vysvětluje Craig Ramsey.

A „přejet je“ se Slovákům v prvním zápase proti USA povedlo skvěle. A tak akcie třetího zahraničního trenéra na slovenské střídačce stoupají. Potvrdit výborný vstup do šampionátu mohou už v sobotu večer proti Finsku.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme