Strýcová se Su-Wei Hsieh vyhrály čtyřhru v Madridu!

11. 5. 2019, 14:48
Aktuality 28
WTA MADRID - Barbora Strýcová získala na antukovém turnaji v Madridu druhý letošní titul ve čtyřhře a třetí společný se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Pátá nasazená dvojice porazila ve finále podniku nejvyšší kategorie WTA Premier Mandatory kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská a Yi-Fan Xu hladce 6-3 6-1.
Su-Wei Hsieh a B. Strýcová (© AFP)

Triumf ve španělské metropoli Strýcovou posune v deblovém žebříčku WTA na třetí místo. Světové čtyřhře tak bude od pondělka kralovat české trio Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Strýcová, pro niž je třetí příčka vyrovnáním osobního maxima.

Třiatřicetiletá Strýcová s tchajwanskou partnerkou už letos vyhrály turnaj v Dubaji, vloni získaly první cennou trofej v Indian Wells. Česká hráčka rozšířila svou sbírku deblových titulů na 25.

V Madridu dnes nedaly soupeřkám, které ve čtvrtfinále vyřadily Siniakovou s Krejčíkovou, šanci a obě si spravily chuť po brzkém konci ve dvouhře. V úvodním setu se rychle ujaly vedení 4:1 a i přes jednu ztrátu podání ho za 36 minut získaly. Ve druhé sadě už byl česko-tchajwanský pár na servisu neomylný a zápas uzavřel při prvním mečbolu po podání Su-Wei Hsieh.

"Moc jsem si to užila, a to nejen z tenisového hlediska, ale i naše přátelství. Na kurtu si užijeme spoustu legrace a s ní je prostě radost hrát," chválila Strýcová partnerku po čtvrtém letošním společném startu. "Ještě je před námi spousta turnajů na různých površích. Tohle byl náš první společný na antuce. Uvidíme, jak to půjde dál, ale zatím to funguje skvěle," dodala.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 7.021.128 eur
sobotní výsledky (11. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Bertensová (7-Niz.) - Halepová (3-Rum.)  6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (5-ČR/Tchaj-wan) - Dabrowská/Yi-Fan Xu (6-Kan./Čína) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
Frick
Jakoby se od sezony 2014, tj. od jejích 28 let začínaly Báře vracet to, co do tenisu ivestiovala. I letos to vypadá na další sezonu, kdy v dolarech vydělá sedmimístnou částku, byť třeba v singlu je to letos slabší...

Její osobnostní integrita, kdy se jeden rok postaví vedle exponenty pražské kavárny jako výraz protestu proti neocenění něčího strýčka, aby pak si mlčky zřídila čistě formální daňovou rezidenci u ropných arabských šejků a následně na příkaz normalizačního komunisty šaškovala při exhibičním deblu pořádanému pro člověka, proti němuž o dva roky dříve tak dychtivě protestovala.
Reagovat
Fandina
Fakt ubohé. Závist a nic než závist.
Tenistka si vydělá peníze a závistivci to nemohou přenést přes srdce, stejně tak jako jí vyčítat, že se za někoho politicky postaví, najde nejvhodnější místo k placení svých daní nebo jít zahrát exhibici. Všechno je její věc. Jen závistivec jako ty neumí překousnot.
Reagovat
Frick
Jako sportovkyně má být jistým vzorem pro mladé. Jakým je vzorem? Že člověk má být v roce 2016 morálním majákem proti "zlému prezidentovi" a o dva roky později hrát nedůstojný srandamač, protože její manažer, dlohouletý člen zločinné komunistické strany si to tak přál? Nebo že je správné sice hrdě reprezentovat, ale zároveň hledat cestičky, jak se vyhnout daňové povinnosti?
Reagovat
Fandina
Fakt jsi ubožák. Kecy o politice jen odhalují tvoji nenávist vůči různým osobám a skupinám. Tvůj problém. Co se týká daní, tak moc dobře víš, že je každého věcí, kde je platí.

PS ... každý sportovec je vzorem pro mladé, díky úspěchům a výsledkům, které dosahl. Ale neznamená to, že si kdejaký hehula a závistivec jako ty na ně má otvírat ústa.
Reagovat
Fandina
Navíc žvásty, že se někdo vyhýbá daňové povinnosti. Nejen hloupý, ale ještě zákeřný a zlý.
Reagovat
rybicka
Tady je tedy také "vzorů" pro mladé... :-)))
Reagovat
Fandina
Přesně, nejvíc se mi líbí, jak ten, kdo si potřebuje kopnout, zákeřně, podrazácky, začne vykládat o morálce. Fakt kouzené.
Reagovat
rybicka
To já ještě adresné a jasné fráze "beru", ale ty trapné bezobsažné, z kvanta přídavných slov složené stupidity, ty mě dostávají. Škoda, že mi je autoři nikdy nevysvětlí. No "škoda", ale alespoň k úsměvu by to být mohlo :-)
Reagovat
Fandina
Barče s Hsieh gratulka. Byly lepší a vyhrály s přehledem. Takže super, hezky se mi na ní divalo. Gratulka a držím palce dál.
Reagovat
dadaft
Bára se občas dost rozčilovala, ale celkově soupeřky přehrály docela jasně...
gratulace
Reagovat
tommr
v letošní Race jsou Bára s Hsieh už na 4.místě a to spolu nehrály na AO. Pokud budou společně hrát i nadále tak by je účast na letošním TM neměla minout ...

Krejčíková/Siniaková a Melichar/Peschke letos sice zatím nepředvádí žádný přesvědčivý výkony, ale přesto jsou v Race na 7. resp. 8.místě což by jim taky zaručovalo účast na TM ...
Reagovat
tommr
se pomalu ale jistě dere deblovým žebříčkem nahoru a od pondělka už bude třetí s velkým náskokem na Babosovou a Mladenovicovou ...
Pokud budou Bára Krejčíková s Katkou Siniakovou pokračovat v letošních nevýrazných výkonech tak se Bára může po French Open stát novou deblovou světovou jedničkou ...
Reagovat
Fransoas
Já bych to Báře velice přál,aby se dostala v deblu na nejvyšší příčku z jednoho prostého důvod - možná,že ze dvou.Krejčíková-Siniaková kraluje delší dobu a potom Bára nebude asi mít tolik možností.Gratulace k titulu - neboli je to super.
Reagovat
tommr
dneska získala 25.titul což jí řadí 2. místo mezi aktivníma českejma hráčkama:

Navrátilová 177
Novotná 76
Suková 69
Peschke 32
Hlaváčková 27
Strýcová 25
Hradecká 22
Šafářová 15
Benešová 11
Voráčová 10
Karolína Plíšková, Siniaková 5
Kristýna Plíšková, Krejčíková 3
...
Reagovat
bIbec
máš tam chybu si myslím.
Reagovat
bIbec
ale možná mi něco uniklo, teď nevím.
Reagovat
bIbec
jinak teda abys zbytečně nehledal, co tam můžeš mít špatně, nesedí mi tam to 2. místo mezi aktivníma hráčkama, pokud máš správně t ypočty titulů.
Hlaváčková ukončila kariéru?
Reagovat
tommr
no nehraje a pochybuju, že se ještě někdy vrátí. Technicky vzato máš ale pravdu, protože kariéru oficiálně ještě neukončila ...
Reagovat
aligo
neukončila
Reagovat
Frick
Možnost návratu po porodu nechává otevřenou...
Reagovat
tommr
bud konkrétní ...
Ten seznam není samozřejmě vyčerpávající. Kromě těch prvních tří jsem tam vypsal hlavně známější hráčky z poslední doby ...
Reagovat
Fandina
Pěkné. Ani mi nedošlo, že je Bára vlastně takhle dobrá. A bylo by to super, kdyby s tímhle počtem titulů dosahla na jedničku. Takže držím palce.

Jinak mě ještě napadly z poslední doby

Vladimíra Uhlířová, pět titulů
Klárka Koukalová, čtyři tituly
Eva Birnerová, tři tituly
Petra Cetkovská, dva tituly

A z dřívějších, Regina Maršíková, Petra Černošková, pět titulů.
Reagovat
tommr
díky za doplnění. Ta Černošková je manželka toho mafiána? Jak se jmenovala za svobodna? :)
Reagovat
Fandina
Tohle o ní píše Wikipedia:

Petra Černošková, rozená Langrová, v době prvního manželství Píchalová Langrová, (* 27. června 1970 Prostějov) je česká tenisová trenérka a manažerka společnosti Česká sportovní, která na profesionálních okruzích hrála v letech 1986?1998. Ve své kariéře na okruhu WTA Tour vyhrála jeden singlový a pět deblových turnajů. V rámci okruhu ITF získala jeden titul ve čtyřhře.[2]

Na žebříčku WTA byla ve dvouhře nejvýše klasifikována v květnu 1997 na 53. místě a ve čtyřhře pak v dubnu 1993 na 35. místě.

Po skončení závodní kariéry v sezóně 1998 se v následujícím roce stala ředitelkou prostějovského challengeru Czech Open.[3] Dlouhodobě zastřešuje tenisové projekty prostějovské skupiny TK Plus a působila také jako předsedkyně správní rady oddílu TK Sparta Praha.[4] Následně se stala ředitelkou ženského turnaje WTA Prague Open, odehrávajícího se na dvorcích pražské Sparty.[5]
Reagovat
tommr
ještě jsem si kontroloval tu Cetkovskou a tady na TP u ní uvádějí jen 1 deblovej titul. Jak si přišla na ty 2?
Reagovat
Fandina
Na Livesport.cz, ale asi to mají dobře na TP. Ten jeden je Praha 2007 a je tam nějaká malá dotace.

https://www.livesport.cz/hrac/cetkovska-petra/MqWLA5xo/
Reagovat
Fandina
Tak jsem se na to podívala na ofiko WTA stránkách a má tam uvedené dva tituly - https://www.wtatennis.com/players/player/30562/title/petra-cetkovska

Na Wikipedii také, tak asi je to blbě tady na TP.
Reagovat
tommr
jj vypadá to, že statistiky na TP nejsou úplně přesný. Zkontroloval jsem celej rok 2007 a Cetkovská v něm vyhrála celkem 4 deblový turnaje z toho jeden WTA a tři ITF. Na TP mají přitom uvedenej jen 1 titul na menším turnaji ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist