Hlavní obsah

Němci čekají velkou posilu. Na MS jim dorazí pomoci vítěz Stanley Cupu

Bratislava

Hokejisté Německa dostanou na mistrovství světa v Bratislavě a Košicích další výraznou posilu z NHL. K týmu se brzy připojí brankář Colorada Philipp Grubauer, který v minulé sezoně pomohl Washingtonu k zisku Stanleyova poháru.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Brankář Colorada Philipp Grubauer posílí na MS reprezentaci Německa.

Článek

Sedmadvacetiletý gólman plnil v Avalanche v letošním play off NHL roli brankářské jedničky a pyšnil se úspěšností zásahů 92,5 %, přičemž jednou vychytal nulu. Po vyřazení Colorada v druhém kole Stanleyova poháru se San Jose prošel výstupní zdravotní prohlídkou a v cestě na turnaj mu podobně jako Pavlu Francouzovi tedy už nic nebrání.

Grubauer by měl stihnout úterní duel s Francií. Do sobotního úvodního vystoupení Německa na šampionátu proti Velké Británii stejně jako do nedělní bitvy s Dánskem ještě nezasáhne. "Philipp v posledních měsících patřil mezi nejlepší brankáře v NHL. Je to silná osobnost, která bude pro naši kabinu přínosem," řekl na webu Německého hokejového svazu trenér Toni Söderholm.

Stříbrní medailisté ze zimní olympiády v Pchjongčchangu mají na soupisce i brankáře Mathiase Niederbergera z Düsseldorfu a Niklase Treutleho z Norimberku. Na koho z nich padne pro víkendové zápasy volba, však nechtěl reprezentační kouč prozradit. „Je to moje tajemství," citoval Söderholma deník Bild.

Grubauer je po Draisaitlovi (Edmonton), Kahunovi (Chicago) a Holzerovi (Anaheim) čtvrtou německou posilou z NHL.

Reklama

Související témata: